אוכל
צילום׃ oliwkowygaj, Istock

קפה קר

גרניטה קפואה איכותית, פשוטה להכנה ומפנקת

רותם ניר ואורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לא כולם גרים ליד בית קפה טוב, ולפעמים מתחשק גרניטה קפה איכותית, כזו שמקפיאה את העצמות. ההכנה לוקחת כמה שעות, אבל אינה מסובכת כלל. אפשר להכפיל (ולשלש) כמויות ולשמור במקפיא לעת הצורך. ולכל אלה שאוהבים את הקפה שלהם מר - כדי שהקפה יתפורר לקריסטלים, חייבת להיות רמה מסוימת של סוכר. אז אל תנסו להפחית מהכמות.

מרכיבים (2 מנות):

(לצנצנת בנפח 1/2 ליטר):

2 ספלונים קפה חזק (מומלץ אספרסו שבושל במקינטה או במכונה)

כוס ושני שליש מים

1/2 כוס + כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקפה עם מים ואבקת סוכר עד שהיא נמסה כליל.

2 מעבירים לכלי שטוח, מכסים ומקפיאים.

3 לאחר שעתיים וחצי גורפים את פני הנוזל שקפא בעזרת מזלג, כך שייווצרו גבישים קטנים. ממשיכים כך כל שעה עד שכל הקפה קופא והופך לקריסטלים קטנים של קפה (בערך 3 שעות). אחרי שכל הקפה הופך לקריסטלים הוא יישמר בצורה זו במקפיא.

שדרוגים:

• מגישים בכוסות אספרסו או בכוסות שוט עם כפית.

• מגישים על כדור גלידת וניל.

• מכינים קפה קר בתוספת חלב מוקצף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!