אוכל
צילום׃ kajakiki, Istock

טרנד: קפה קר כמו של מקצוענים

נוח לחשוב שקפה קר מכינים מאבקת נס עם מים קרים וקרח. טרנד חדש-ישן שתופס תאוצה לאחרונה גורס אחרת: חולטים את הקפה כל הלילה במים קרים, ומקבלים קפה מתוק באופן טבעי והרבה יותר מוצלח מתחליף האינטסנט

| mako אוכל | פורסם 27/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2/3 כוס קפה טחון טרי (שנטחן מפולים - אפשר לקנות בבתי הקפה המתמחים, או להסתפק בתערובת קנויה לאספרסו)

3 כוסות מים קרים

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את הקפה עם המים הקרים. הערבוב עם המים הקרים גורם לכך שהקפה לא מקבל טעם חומצי, אלא מתקתק.

2 מכסים ונותנים לתערובת לעמוד על השיש במשך 12 שעות (ועד יום שלם). אפשר אם רוצים לערבב כל כמה שעות את הנוזל, אבל זה לא הכרחי. 

3 אחרי 12 שעות, מערבבים שוב את הנוזל ומסננים את התערובת דרך פילטר קפה חד פעמי. אם אין לכם כזה, אפשר לסנן את התערובת דרך פלנג'ר קפה (פרנץ' פרס), או אפילו דרך משפך שעליו מונחת מגבת נייר איכותית (כזאת שאפשר להשתמש בה מספר פעמים) רטובה מעט. 

4 מוסיפים מים קרים, קרח וחלב על פי הטעם (היחס המומלץ הוא 1:1 קפה ומים קרים, ועוד מעט חלב וקרח). זה כל כך טוב, שאפילו לא צריך להוסיף סוכר.

מסתבכים? צפו בהסברים של שף ג'ון:

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!