אוכל
צילום׃ דניאל לילה, פריגת

סנגרייה שגונבת את ההצגה

מגישים אותה קרה קרה, והיא הדרך הכי כיפית ושמחה לקבל שבת קיצית. רוצים בכלל להשקיע? חתכו פנימה כמה פירות

אורלי ועינת תוכן קולינרי | פריגת | פורסם 15/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 112 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1 בקבוק (ליטר וחצי) מיץ תפוזים

2 מקלות קינמון (או כפית קינמון טחון)

3 מסמרי ציפורן (או קורט ציפורן טחון)

2 כוכבי אניס (לא חובה)

1 כפית ג'ינג'ר מסוכר קצוץ

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום

3-2 כפות סוכר או דבש

להגשה:

פלחי תפוז

אופן ההכנה:

1 מבשלים את מיץ התפוזים עם התבלינים 5 דקות על להבה בינונית-נמוכה, רק כדי לעורר את הטעמים.

2 מוסיפים את היין והסוכר או הדבש ומבשלים רק עד להמסה, מבלי להגיע לרתיחה.

3 מצננים במקרר (אפשר גם להגיש חם) ומגישים עם פלחי תפוזים.

*רוצים סנגרייה ללא אלכוהול? הכינו אותה עם מיץ ענבים במקום יין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!