אוכל
צילום׃  thaweerat, ShutterStock

שייקרטו - הקפה הקר היחיד שנשתה בקיץ הקרוב

מכירים שייקרטו? אם לא - אנחנו מזמינים אתכם להגיד שלום להתמכרות שלכם לחודשים הקרובים: קפה קר איטלקי שהוא הכי הכי קר, הכי קפאי וכנראה הכי טעים מבין כל משקאות הקפה הקיציים

מערכת אוכל טוב | mako | פורסם 19/07/21 
  • זמן עבודהחמש דקות
  • זמן הכנהחמש דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחרי שבקיץ הקודם עפנו על הקפה הקר בחליטה איטית, אנחנו מרגישים שהשנה אנחנו בשלים לגמרי לקפה הקר האיטלקי, השייקרטו, שהוא בגדול שוט אספרסו שעובר סיבוב נחמד בשייקר לפני שהוא מגיע אלינו לכוס. היתרונות של השייקרטו רבים, וממשיכים להיערם לפתחנו כל הזמן: ראשית, הטעמים שלו עשירים יותר מאשר של הקפה בחליטה איטית, משום שמים חמים בכל זאת מוציאים מהפולים הרבה יותר טעמים, ובתחילת דרכו הוא קפה חם לכל דבר. שנית, הוא מגיע עם קרמה נהדרת, תוצר של השקשוק האינטנסיבי, ואם משתמשים במי סוכר הוא לא רק מתקתק אלא גם סמיך באופן נעים להפליא. שלישית, הוא קר על אמת - כמו שרק משקה ששוקשק עם קרח יכול להיות, ובקיץ הישראלי זה לא דבר לזלזל בו. ותחשבו שאת כל היתרונות האלה אנחנו מרגישים בבירור בלי להיות מומחי קפה גדולים, רק ככה, מהשלוק.

באיטליה מסתפקים בקרח המשוקשק ומגישים את הקפה נקי, בלי קרח נוסף (יש נטייה להגיש אותו בכוס מרטיני, אנחנו מתקשים לדמיין את עצמנו שותים קפה מכוס בצורה כזאת). ככה גם מוודאים שהוא לא נמהל ביותר מדי מים, ונותר בשיא אונו הקפאי. אתם מוזמנים להגיש אותו על קרח, ואנחנו מודים שאנחנו מאריכים אותו לפעמים לכדי אמריקנו, עם או בלי חלב. ככה או ככה או ככה - אם עדיין לא ניסיתם, זה הזמן לתת צ'אנס.

 

מרכיבים (1 מנות):

שוט אספרסו אחד

סירופ סוכר (או מעט סוכר סופר עדין)

4 קוביות קרח קטנות

אופן ההכנה:

1 מעבירים את האספרסו וסירופ הסוכר לשייקר ומנערים כ-15 שניות, עד שהשייקר קר מבחוץ.

2 מוזגים לכוס מרטיני, או לכל כוס אחרת.

** אם רוצים אמריקנו קר - מוזגים את הקפה המנוער לכוס גבוהה עם עוד קוביות קרח, ומוסיפים מים קרים ו/או חלב לפי הטעם. אפשר להתפרע ולהוסיף מיץ תפוזים או ליקר שאוהבים.

** איך מכינים סירופ סוכר? מחממים יחד כוס סוכר וכוס מים (או כל כמות אחרת ביחס של 1:1) תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, ומצננים. משתמשים לפי הטעם.