צילום׃ SXC
תה ים תיכוני
תה אלכוהולי בניחוח ים תיכוני
ויסוצקי | אתר ויסוצקי
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
• 5 כפיות עלי תה שחור (או שקיקי תה)
• 1 כף צימוקים קצוצים
• 1 כף שקדים קלופים (ללא הקליפה הדקה) וקצוצים דק
• 4 כפות עראק או ברנדי
• דבש לפי הטעם
אופן ההכנה:
אופן ההכנה: ממלאים תיון (קנקן חליטת תה) בעלי התה. חולטים את התה ב- 2 כוסות מים רותחים למשך 5 דקות. מכניסים לסיר את הצימוקים, השקדים, הדבש והעראק / הברנדי, יוצקים לסיר את יתרת המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה מאד, רק כדי חימום. יוצקים את תמצית התה לתוך הסיר, ומחממים דקה - שתיים נוספות. מוזגים לכוסות זכוכית. לגיוון, אפשר לקשט בגרגרי אניס.