אוכל
צילום׃ SXC

תה ים תיכוני

תה אלכוהולי בניחוח ים תיכוני

ויסוצקי | אתר ויסוצקי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

• 5 כפיות עלי תה שחור (או שקיקי תה)
• 1 כף צימוקים קצוצים
• 1 כף שקדים קלופים (ללא הקליפה הדקה) וקצוצים דק
• 4 כפות עראק או ברנדי
• דבש לפי הטעם

אופן ההכנה:

אופן ההכנה: ממלאים תיון (קנקן חליטת תה) בעלי התה. חולטים את התה ב- 2 כוסות מים רותחים למשך 5 דקות. מכניסים לסיר את הצימוקים, השקדים, הדבש והעראק / הברנדי, יוצקים לסיר את יתרת המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה מאד, רק כדי חימום. יוצקים את תמצית התה לתוך הסיר, ומחממים דקה - שתיים נוספות. מוזגים לכוסות זכוכית. לגיוון, אפשר לקשט בגרגרי אניס.