צילום׃ SXC
שוקולטה לייט
שוקולייט לחורף קל
גלית אלפרט | גלריית המומחים
| פורסם 06/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 ליטר חלב רזה
1 מקל קינמון
115 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)
10 מ"ל של אלכוהול (לא יין, כן ווסקי, ברנדי קוונטרו ...)
אופן ההכנה:
לחמם את החלב יחד עם מקל הקינמון עד כמעט רתיחה (לא להגיע לרתיחה). להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד תוך כדי ערבוב ולהחזיר לאש עד שהשוקולד נמס במלואו. לכבות את האש להוסיף את האלכוהול ולהעביר במערבל במהירות גבוהה כ-30 שניות. למזוג לכוסות ולהגיש.