צילום׃ Martin Harvey, GettyImages IL
הליקר של סבא יעקב
ניתן להכין משסק או מדובדבנים
שירלי אהרון | mako
| פורסם 06/01/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג שסק (בלי הגלעינים)/דובדבנים
1 ק"ג סוכר
1 כוס אלכוהול 90%
אופן ההכנה:
1 מגלענים את הפירות, מסירים גבעולים, שוטפים ומייבשים. 2. מסדרים בצנצנת או בבקבוק בשכבות של פרי וסוכר. מקפידים לסיים בשכבה של סוכר. 3. מכסים בבד גזה (כדי לאפשר לגזים להשתחרר) וסוגרים בגומייה. 4. מאחסנים במקום חשוך וקריר (אך לא במקרר) עד שכל הסוכר נמס. מקפידים לנער אחת למספר ימים. 5. מסננים ומעבירים לבקבוק מעוקר ונקי. 6. מוסיפים כוס אלכוהול, אוטמים היטב ומאחסנים למשך כחודש.