צילום׃ Laborer, Istock
ליקר גרעיני שסק
ניתן להשתמש בו גם כבסיס לקוקטייל או כתוספת לקינוחים
שירלי אהרון | mako
| פורסם 18/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
30 חרצני שסק לא קלופים
20 חרצני שסק קלופים (חליטה יכולה לעזור בקילוף)
1/4 ליטר אלכוהול 90%
1/4 ליטר מים מורתחים ומצוננים
250 גרם סוכר
1 כוס ליטר מים
אופן ההכנה:
1 מכניסים לצנצנת את החרצנים ומכסים באלכוהול ובמים המורתחים והמצוננים. סוגרים ומעמידים במקום מוצל כ-20 יום. 2. מסננים את החרצנים מהנוזלים. 3. מרתיחים את הסוכר עם כוס המים במשך כ-3 דקות. מצננים, ומערבבים באלכוהול שבו שרו החרצנים. 4. מעבירים את הנוזל לבקבוק נקי, מעוקר ויבש. 5. סוגרים, ומאפסנים במקום מוצל למשך כחודשיים.