אוכל
צילום׃ Laborer, Istock

ליקר גרעיני שסק

ניתן להשתמש בו גם כבסיס לקוקטייל או כתוספת לקינוחים

שירלי אהרון | mako | פורסם 18/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

30 חרצני שסק לא קלופים
20 חרצני שסק קלופים (חליטה יכולה לעזור בקילוף)
1/4 ליטר אלכוהול 90%
1/4 ליטר מים מורתחים ומצוננים
250 גרם סוכר
1 כוס ליטר מים

אופן ההכנה:

1 מכניסים לצנצנת את החרצנים ומכסים באלכוהול ובמים המורתחים והמצוננים. סוגרים ומעמידים במקום מוצל כ-20 יום. 2. מסננים את החרצנים מהנוזלים. 3. מרתיחים את הסוכר עם כוס המים במשך כ-3 דקות. מצננים, ומערבבים באלכוהול שבו שרו החרצנים. 4. מעבירים את הנוזל לבקבוק נקי, מעוקר ויבש. 5. סוגרים, ומאפסנים במקום מוצל למשך כחודשיים.