אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לימונדה רוזמרין

משקה מרענן עם ליים ורוזמרין שאפילו חום יולי-אוגוסט לא יכול לעמוד בפניו

מיכל אנסקי | mako אוכל | פורסם 11/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסירופ ליים רוזמרין:

2 ½ כוסות (600 מ"ל) מים

2 ¼ כוסות (450 גרם) סוכר

מיץ מ־1 ליים או לימון

2 גבעולי רוזמרין טרי

למיץ:

מיץ מ־4-3 לימונים

1 כוס סירופ ליים רוזמרין

3 כוסות מים קרים

להגשה:

קרח

פלחי לימון

אופן ההכנה:

1 שמים את המים, הסוכר והליים בסיר ומביאים לרתיחה.

2 מנמיכים את האש, ומבשלים 10-5 דקות או עד שנוצר סירופ סמיך.

3 מעבירים את הסירופ החם בעדינות לבקבוק מעוקר, ומשחילים לתוך הבקבוק את גבעולי הרוזמרין, כדי שישחררו לתוכו את השמנים הארומטיים שלהם.

4 אחרי שהסירופ מתקרר, שולפים החוצה את הרוזמרין, סוגרים את הבקבוק ומאחסנים במקום חשוך.

למיץ: מערבבים בכד גדול את מיץ הלימונים עם הסירופ והמים הקרים. מגישים עם קרח ופלחי לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!