צילום׃ Andrew Unangst, GettyImages IL
לימונדה משודרגת לתחילת הקיץ
משקה צונן ומרענן גוף ונפש, עם טוויסט עדין של בזיליקום
ליה אור | mako
| פורסם 21/06/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 לימונים
שליש כוס סוכר דמררה
4-5 עלי בזיליקום גדולים
מים או סודה
קרח כתוש
100 מ"ל וודקה (אם רוצים)
אופן ההכנה:
1 קורעים את עלי הבזיליקום בידיים וכותשים טוב טוב עם הסוכר בעזרת מכתש ועלי. למשחה נעימה וחלקה יותר, הוסיפו כמה טיפות מים לפני הכתישה.
2 שמים בקנקן את תערובת הסוכר והבזיליקום, סוחטים פנימה את שני הלימונים ומוסיפים מים קרים או סודה, לפי הטעם. בשלב הזה מוסיפים גם את הוודקה, אם רוצים.
3 להגשה: מרטיבים את שולי הכוסות בפלח לימון וטובלים בסוכר. מגישים עם קרח.