אוכל
צילום׃ Andrew Unangst, GettyImages IL

לימונדה משודרגת לתחילת הקיץ

משקה צונן ומרענן גוף ונפש, עם טוויסט עדין של בזיליקום

ליה אור | mako | פורסם 21/06/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 לימונים
שליש כוס סוכר דמררה
4-5 עלי בזיליקום גדולים
מים או סודה
קרח כתוש
100 מ"ל וודקה (אם רוצים)

אופן ההכנה:

1 קורעים את עלי הבזיליקום בידיים וכותשים טוב טוב עם הסוכר בעזרת מכתש ועלי. למשחה נעימה וחלקה יותר, הוסיפו כמה טיפות מים לפני הכתישה.

2 שמים בקנקן את תערובת הסוכר והבזיליקום, סוחטים פנימה את שני הלימונים ומוסיפים מים קרים או סודה, לפי הטעם. בשלב הזה מוסיפים גם את הוודקה, אם רוצים.

3 להגשה: מרטיבים את שולי הכוסות בפלח לימון וטובלים בסוכר. מגישים עם קרח.