צילום׃ billberryphotography, Istock
אג נוג
המשקה הקלאסי של חג המולד
עדי רם | mako
| פורסם 24/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 חלמונים
1/3 כוס סוכר
4 חלבונים
כף סוכר
2 כוסות חלב
כוס שמנת מתוקה (כמעט מיכל שלם)
¼ כוס בורבון (ג'ים בים, וויילד טורקי, פור רוזס ועוד) או כל וויסקי אחר
1 כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
1 טורפים את החלמונים עד שהם מתבהרים. בהדרגה טורפים פנימה את הסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה וחלקה (הסוכר אמור להתמוסס לגמרי). 2. מוסיפים את החלב, השמנת, הוויסקי ואגוז המוסקט. 3. מקציפים את החלבונים (במיקסר או במערבל ידני). כשנוצר מעט קצף מוסיפים את הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה. 4. בהדרגה ובעדינות מקפלים את הקציפה לתוך תערובת החלמונים והחלב.