צילום׃ New Africa, ShutterStock
סנגריה חמה
בערב קר עם חברים - אין יותר כיף מסנגריה טובה: משקה פירותי אלכוהולי על בסיס יין אדום (ועוד חיזוקים), בתיבול קינמון וחיזוק של פלחי תפוז ותפוחי עץ. אלוהים יודע כמה היינו זקוקים לזה
| מסעדת גוצ'ה
| פורסם 26/11/24
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
סנגריה היא משקה תפוזים ויין ספרדי-פורטוגלי שאפשר להגיש קר או חם, אבל אנחנו פשוט מכורים לגרסה החמה שלו. פירוש המילה "סנגרייה" בספרדית הוא "מדמם", והשם ניתן למשקה - המבוסס על יין אדום - בשל צבעו האדום כדם. נהוג לתבל את הסנגריה בקינמון, ציפורן ואניס, לחובבי הז'אנר, ואפשר לחזק אותה במשקאות אלכוהוליים נוספים. מגישים עם פרוסות או קוביות של פירות, ובערב קר עם חברים - אין יותר כיף מזה.
מרכיבים (6 מנות):
בקבוק יין אדום
150 cc טריפל סק (בערך 3 שוטים)
80 cc תרכיז סיידר (בערך שוט וחצי)
2 כפיות קינמון (אפשר מקלות קינמון, בנוסף או במקום)
ליטר מיץ תפוזים טרי
פלחי תפוז ותפוח להגשה
אופן ההכנה:
1 יוצקים לסיר את כל המרכיבים פרט לפלחי הפירות, ומחממים עד לסף רתיחה.
2 מסירים מהאש ומוסיפים פלחי תפוז, תפוח או פירות נוספים לפי הטעם.
3 מגישים בקערה גדולה או בכוסות.
המתכון פורסם לראשונה בפברואר 2010