אוכל
צילום׃ New Africa, ShutterStock

סנגריה חמה

בערב קר עם חברים - אין יותר כיף מסנגריה טובה: משקה פירותי אלכוהולי על בסיס יין אדום (ועוד חיזוקים), בתיבול קינמון וחיזוק של פלחי תפוז ותפוחי עץ. אלוהים יודע כמה היינו זקוקים לזה

| מסעדת גוצ'ה | פורסם 26/11/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סנגריה היא משקה תפוזים ויין ספרדי-פורטוגלי שאפשר להגיש קר או חם, אבל אנחנו פשוט מכורים לגרסה החמה שלו. פירוש המילה "סנגרייה" בספרדית הוא "מדמם", והשם ניתן למשקה - המבוסס על יין אדום - בשל צבעו האדום כדם. נהוג לתבל את הסנגריה בקינמון, ציפורן ואניס, לחובבי הז'אנר, ואפשר לחזק אותה במשקאות אלכוהוליים נוספים. מגישים עם פרוסות או קוביות של פירות, ובערב קר עם חברים - אין יותר כיף מזה.

מרכיבים (6 מנות):

בקבוק יין אדום

150 cc טריפל סק (בערך 3 שוטים)

80 cc תרכיז סיידר (בערך שוט וחצי)

2 כפיות קינמון (אפשר מקלות קינמון, בנוסף או במקום)

ליטר מיץ תפוזים טרי

פלחי תפוז ותפוח להגשה

אופן ההכנה:

1 יוצקים לסיר את כל המרכיבים פרט לפלחי הפירות, ומחממים עד לסף רתיחה.

2 מסירים מהאש ומוסיפים פלחי תפוז, תפוח או פירות נוספים לפי הטעם.

3 מגישים בקערה גדולה או בכוסות.

המתכון פורסם לראשונה בפברואר 2010