אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", קשת12

עוגת סבלה ברטון ומוס וניל

אם השם סבלה ברטון לא אומר לכם דמיינו עוגה עם בסיס פריך וחמאתי כמו עוגיה שווה ומעליה קרם וניל ומסקרפונה ועכשיו רוצו להכין אותו

סמדר שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק לרינג בקוטר 22 ס"מ (הכמות מספיקה לשניים):

125 גרם חמאה רכה

112 גרם סוכר

50 גרם חלמונים

2 גרם מלח

16 גרם אבקת אפייה

187 גרם קמח

למוס מסקרפונה (על פי מתכון של קרן קדוש):

4 גרם ג'לטין

20 גרם מים

250 גרם שמנת מתוקה

1 מקל וניל

120 גרם חלמונים

120 גרם סוכר

35 גרם שוקולד לבן

225 גרם גבינת מסקרפונה

לגלסאז' וניל (על פי מתכון של קרן קדוש):

2 גרם ג'לטין

10 גרם מים לג'לטין

35 גרם מים

50 גרם סוכר

20 גרם גלוקוז

45 גרם שמנת מתוקה

1 מקל וניל

55 גרם שוקולד לבן

אבקת צבע מאכל לבן טיטניום

לנפאז'(על פי מתכון של קרן קדוש):

100 גרם נפאז'

40 גרם מים

אבקת צבע מאכל אדום

לקישוט:

פטל או תותים או כל פרי אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר. מוסיפים חלמונים ומערבלים עד שאחיד. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות. 

3 מסדרים תבנית עם נייר אפייה, מניחים עליה את הרינג, מעבירים לתוכו את הבצק ומיישרים. אופים בתנור כ-20-30 דקות עד להזהבה. מצננים את הבצק בטמפ' החדר.

4 מכינים מוס מסקרפונה וניל: מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.

5 מכניסים את השמנת לסיר, חותכים את מקל הווניל ל-2 ומנקים את הגרגירים לתוך הסיר, מכניסים גם את התרמיל ומביאים לרתיחה.

6 מערבבים את החלמונים והסוכר, יוצקים מעט מהשמנת אל החלמונים, מערבבים ומחזירים לסיר, מבשלים עד ל-83 מעלות, תוך כדי ערבוב בכף עץ. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין ואת השוקולד הלבן ומערבבים היטב. מצננים מעט.

7 מקציפים את המסקרפונה במיקסר ומקפלים לתערובת מהסיר. יוצקים לרינג בקוטר 18 ס"מ עם שקף ומקפיאים.

8 מכינים גלסאז' וניל: מערבבים מים וג'לטין.

9 בסיר מרתיחים מים, סוכר גלוקוז ומוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. שופכים מעל שוקולד לבן בכלי ארוך וצר, מוסיפים את הג'לטין ומערבלים בעזרת בלנדר מוט. מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות (טמפרטורת החדר).

10 הכנת הנפאז': מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים, הנפאז' וצבע המאכל ומקררים ל-70 מעלות.

11 מרכיבים את העוגה: משחררים את המוס מהרינג ויוצקים עליו את הגלסאז'. שופכים את הנפאז' על מגש וטובלים בו פלטה שטוחה, מעבירים מעל המוס לישור הגלסאז' כך שיתקבל מראה "ספיידרמן". מעבירים את המוס למרכז בצק ברטון ומסדרים מסביב תותים, פטל או כל פרי אחר.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.