אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת גבינה, שוקולד לבן ואננס

בדיוק לפני שבועות, הכין עידן מבייק אוף עוגת גבינה חלומית שאתם חייבים לעצמכם: בסיס פריך של סבלה בריטון, מעליו עוגת גבינה עם שוקולד לבן ומעל הכל קרם אננס מרענן

עידן שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 30/04/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם נמלקה אננס:

100 גרם מחית אננס

25 מ"ל חלב

5 גרם גלוקוז

190 גרם שוקולד לבן

3 גרם ג'לטין

18 מ"ל מים

200 מ"ל שמנת מוקצפת

לעוגת הגבינה:

300 גרם גבינת שמנת

2 ביצים

110 גרם סוכר

כפית מחית וניל

100 גרם שוקולד לבן מומס

100 מ"ל שמנת מתוקה

לבצק סבלה ברטון:

150 גרם חמאה

40 גרם אבקת אפיה

37 גרם אבקת שקדים

12 גרם פרלינה

50 גרם ביצים

כפית מחית וניל

2 גרם מלח

250 גרם קמח

לקרם וניל ושוקולד לבן:

130 גרם מחית קוקוס

30 מ"ל שמנת מתוקה

כפית מחית וניל

170 גרם שוקולד לבן

100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים את קרם הנמלקה אננס: מביאים לרתיחה חלב עם מחית האננס. כשרותח, מוסיפים את השוקולד הלבן, הגלוקוז והג'לטין ומערבבים היטב. מצננים.

2 מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת האננס שהתקררה. שומרים במקרר עד השימוש.

3 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-125 מעלות.

4 מערבבים יחד את הגבינה, הביצים, הסוכר, הוניל, השוקולד הלבן והשמנת. מסננים דרך מסננת לקבלת קרם חלק. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-75 דקות עד שהעוגה יציבה.

5 מכינים את בצק הסבלה ברטון: מגבירים את התנור ל-150 מעלות. 

6 במעבד מזון מערבבים את כל מצרכי הבצק לתערובת פירורית. מרדדים את התערובת לבצק דק ואופים כ-15 דקות.

7 מכינים את קרם הוניל - קוקוס: מביאים לרתיחה שמנת, מחית קוקוס ו-וניל. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מקררים ומעבירים לשק זילוף.

8 מרכיבים את העוגה : על הבצק הפריך מניחים את העוגה. מזלפים מעליה גבעות של קרם הוניל, ומסדרים ביניהן את קרם האננס.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.