אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

טארט קיווי ובננה

אנחנו עוד לא פגשנו עוגה בשילוב טעמים של קיווי ובננה, עם בצק בטעם ציפורן, אבל שופטי בייק אוף התלהבו כל כך מהעוגה של שחר, עד שהבאנו לכם את המתכון המקורי

שחר שמשון | בייק אוף ישראל | פורסם 09/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם קיווי:

265 גרם מחית קיווי

80 גרם סוכר

3 גרם פקטין NH

80 גרם חמאה

8 גרם קורנפלור

למוס בננות:

5 גרם ג'לטין

30 מ"ל מים קרים

100 גרם בננות בשלות

25 גרם סוכר חום

50 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

לספירות תפוחים:

250 מ"ל מיץ תפוחים

1 גרם קסנטן גאם

5 גרם סודיום אלגינט

5 גרם קלציום ציטרט

1 ליטר מים

לבצק הפריך:

150 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

250 גרם קמח

30 גרם אבקת שקדים

2 גרם מלח

כפית ציפורן

לקציפת מסקרפונה

250 גרם שמנת מתוקה

60 גרם אבקת סוכר

חצי כפית מחית וניל

250 גרם מסקרפונה

קורט קינמון

50 גרם גבינת גרוייר מגורדת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים מוס בננות מקורמלות: מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד לכמה דקות. מקרמלים בננות עם סוכר חום. מסירים מהאש וטוחנים למרקם חלק יחד עם החלב. מחזירים לבישול ומבשלים עד 80 מעלות, מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין. מצננים ומקפלים פנימה שמנת מוקצפת. מעבירים לתבנית חצאי עיגול ומקפיאים

2 מכינים קרם קיווי: מבשלים מחית קיווי עם 20 גרם סוכר. מוסיפים פקטין, קורנפלור, ויתרת הסוכר שעורבבו מראש בקערה, מביאים לרתיחה מלאה ומסירים מהאש. מצננים, מוסיפים חמאה וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לתבנית חצאי עיגול ומקפיאים

3 מכינים בצק פריך: מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון מקרימים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצה ואת השקדים וטוחנים. מוסיפים קמח וציפורן וטוחנים בפולסים עד לקבלת בצק. מרדדים בין 2 ניירות גיטרה לעלה בצק דק ומעבירים לקירור.

4. קורצים עם הרינג עיגולים, וחותכים כל עיגול בדיוק באמצע ל-2 חצאי עיגול שווים. אופים ע"ג סילפן מחורר למשך 13 דקות עד להזהבה, מצננים.

5 מכינים ספרות מיץ תפוחים: מערבבים אלגינט ומים בבלנדר למשך 3 דקות ומניחים במקרר מכוסה. מערבבים את מיץ התפוחים עם הקסנטן והקלציום וטוחנים עם בלנדר מוט. מכסים ומקררים בתוך סקוויזר. מעבירים את תערובת האלגינט לכלי גדול ומזלפים טיפות מתוך הסקוויזר.

6 מכינים  קציפת מסקרפונה: מקציפים לאט את כל החומרים עד לאיחוד ומגבירים את מהירות המיקסר לכמה דקות.

7 מרכיבים את העוגה: מסדרים בין שני ביסקוויטים חצי עיגול של קרם קיווי וחצי עיגול מוס בננות. מזלפים מלמעלה קרם מסקרפונה ומניחים ספירות תפוח. אפשר לגרד מעל גבינת גרוייר.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.