אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגת יום הולדת שוקו-וניל

מצד אחד - עוגת שוקולד זה מאסט. מצד שני - אין יותר יפה מעוגת וניל מקסימה עם קישוטים צבעוניים. אבל למה צריך לבחור? הנה מתכון לעוגת שוקו וניל נהדרת, שתקצור מחמאות, באחריות

טל אייזנמן ועומרי כהן | בייק אוף ישראל | פורסם 07/03/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת עוגת השוקולד:

330 גרם שוקולד מריר

330 גרם חמאה

1 כפית קפה

240 מ"ל מים

6 ביצים

100 גרם שמן

165 מ"ל רוויון

720 גרם סוכר חום דמררה

280 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

75 גרם קקאו

1 כפית סודה לשתייה

לעוגת הווניל הצבעונית:

8 ביצים

240 גרם סוכר

100 גרם שמן

2 כפיות תמצית וניל

240 גרם קמח

8 גרם אבקת אפייה

סוכריות צבעוניות לקישוט

1.5 ק"ג בצק סוכר

צבעי מאכל: ירוק, כחול, אדום

לגנאש:

500 מ"ל שמנת מתוקה

750 גרם שוקולד חלב

לקישוט:

500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 להכנת עוגת השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי. מעבירים לקלחת, מוסיפים את החמאה, הקפה והמים ומערבבים עד שהכל נמס והופך לתערובת אחידה. מניחים בצד להצטנן מעט בזמן שמכינים את יתר חומרי העוגה.

2 בקערה שנייה טורפים את הביצים עם השמן והרוויון עד לתערובת אחידה ותפוחה מעט.

3 בקערה שלישית (והגדולה ביותר) מערבבים את כל החומרים היבשים (סוכר חום, קמח, אבקת אפייה, קקאו, סודה לשתייה).

4 מאחדים את כל התערובות אל תוך קערת היבשים: תוך כדי ערבוב, מוסיפים ליבשים לסירוגין את תערובת השוקולד-קפה ואת תערובת הביצים. מערבבים עד שהכל מתאחד ומתחשק להתעלף מהריח שעולה מן הקערה.

5 מוזגים את התערובת לרינג בקוטר 22. אופים בטמפרטורה של 150 מעלות למשך שעתיים (כן, שעתיים). לא פותחים את התנור לפני שעוברת לפחות שעה וחצי.

6 להכנת עוגת הווניל הצבעונית: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף בינוני ("גבעות רכות").

7 בקערה נוספת מקציפים את החלמונים ויתרת הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. תוך כדי הקצפה, מזלפים את השמן ותמצית הווניל באטיות לתוך הבלילה. מקציפים עד לקבלת בלילה הומוגנית.

8 עוצרים את המיקסר ומנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכריות הצבעונית לתוך הבלילה. ממשיכים להקציף למשך מספר שניות רק עד להטמעת הקמח בתערובת.

9 מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים לתוך הבלילה את קצף החלבונים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

10 מוזגים את הבלילה לרינג בקוטר 16 ס"מ ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. העוגה מוכנה כאשר שיפוד שהוכנס למרכזה יוצא עם פירורים לחים.

11 בזמן שהעוגות בתנור מכינים את גנאש השוקולד שאיתו מצפים את העוגה: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד. ממתינים כמה שניות ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.

12 מכינים קישוטים מבצק סוכר – קצת יותר מחצי קילו לציפוי העוגה התחתונה (כחול), קצת פחות מחצי קילו לציפוי העוגה העליונה (ירוק) ועוד חצי קילו לקישוטים שנדביק על העוגות המצופות וננעץ בשיפודים שבמרכז העוגה. בין הקישוטים שנכין: עיגולים, לבבות, כוכבים, ואפשר גם "סוכריות על מקל" מבצק סוכר.

13 כשהעוגה מוכנה מצננים אותה, מיישרים ומצפים בגנאש השוקולד שהצטנן בינתיים.

14 מצפים את העוגות בבצק סוכר ומרכיבים. במרכז העוגה העליונה חותכים עיגול בעזרת כוס או חותכן ומוציאים קצת מתוך העוגה. בתוך העיגול שמים סוכריות צבעוניות ונועצים שיפודים עם בצק סוכר. מדביקים קישוטי בצק סוכר על גבי העוגה באופן אקראי.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.