אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", קשת12

הלחמניות המושלמות

גם אתם כמעט העלפתם מסלסילת הלחמים שהכין סטפן בבייק אוף? אז הנה המתכון לבצק הלחמניות שלו, עם כל מיני אופציות למילוי. עכשיו נשאר רק לבחור

סטפן לייק | בייק אוף ישראל | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח

50 גרם שמרים טריים

100 גרם שמן חמניות או קנולה

20 גרם קמח

2 ביצים

100 גרם סוכר

500 מ"ל מים

למילוי (ניתן לבחור מה שרוצים):

100 גרם שוקולד צ'יפס

200 גרם בצל מטוגן עם בזיליקום

250 גרם קרם שקדים

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 לקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל מצרכי הבצק פרט למים. לשים במהירות נמוכה תוך כדי הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים את השמן ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים ומשהים להתפחה כ-30 דקות.

2 מחלקים את הבצק ל-30 יחידות (כ-60 גרם כל אחת) והופכים כל אחת לכדור. משטחים את הכדורים, ממלאים באחד המילויים שבחרנו ויוצרים שוב צורת כדור. (אפשר גם לקלוע לצורת צמות ולמרוח את המילוי לפני הקליעה).

3 מניחים את הלחמניות  במגש אפייה מרופד בנייר אפייה עם מרווח ביניהן. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-30 דקות או עד להכפלת הנפח.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה ומקשטים בשומשום או פרג או מפזרים סוכר גבישי.

6 אופים בתנור כ-17 דקות עד להזהבה. מצננים על גבי רשת.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.