אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

עוגת רוזמרי ופקאן

מתים כמונו על שוקולד רוזמרי? העוגה הזו היא הגרסה הגדולה והעגולה לשוקולד הנוסטלגי והאהוב, עם בצק פריך למטה והפתעה של שכבה פריכה נוספת באמצע

אליאור שחוח | בייק אוף ישראל | פורסם 01/03/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

60 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

150 גרם אבקת נוגט

60 גרם קונפלקס מרוסק

60 גרם פקאן קצוץ

למוס השוקולד:

120 גרם חמאה

200 גרם שוקולד חלב

40 גרם שוקולד מריר

80 גרם חלמונים

180 גרם חלבונים

30 גרם סוכר

260 מ"ל שמנת מתוקה

לבצק הפריך:

240 גרם חמאה

65 גרם אבקת סוכר

15 גרם חלמונים

קורט מלח

1 כף מיץ לימון

לגנאש:

250 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד חלב

300 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף גלוקוזה

אופן ההכנה:

1 מכינים את בסיס העוגה: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד.

2 שופכים לתוך השוקולד המומס את אבקת הנוגט יחד עם הקורנפלקס והפקאן ומערבבים היטב. משטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור.

3 מכינים את המוס: ממיסים את שני סוגי השוקולד והחמאה. מוסיפים את החלמון ומערבבים.

4 מקציפים את החלבון והסוכר לקציפה יציבה, מאחדים בין התערובות בעדינות.

5 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה (כמו יוגורט). מקפלים אל המוס. 

6 מכינים את שכבת הבצק הפריך: מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקרם אחיד. מוסיפים את החלמון ומערבבים עד שאחיד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד.מוסיפים את המים עם הלימון והמלח ומערבבים. 

8.  משטחים את הבצק ברינג בקוטר 22 ס"מ ואופים בתנור 12-15 דקות עד שהבצק שחום.

9 מרכיבים את העוגה: מניחים ברינג בקוטר 24 ס"מ את בסיס השוקולד והקורנפלקס. ממלאים את הרינג בחצי מכמות המוס. מניחים את הבצק הפריך וממלאים בשאר המוס. מיישרים ומעבירים להקפאה ל-4 שעות לפחות.

10 מכינים גנאש: ממיסים יחד את שני סוגי השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים עם הגלוקוזה. מוזגים את הקרם על העוגה הקפואה עד שהיא מצופה לחלוטין ומחזירים לקירור עד שהיא מתייצבת.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.