אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

אסאבע זינב - עוגיות סולת מתוקות

את העוגיות האלה מהמטבח הערבי לא תצליחו להפסיק לנשנש. הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים וספוגות בסירופ סוכר שהופך אותן לממכרות במיוחד

נסרה כחיל | בייק אוף ישראל | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו סולת

200 גרם חמאה מומסת

7 גרם אבקת אפייה

2 כפות שומשום

4 כפות מי ורדים

מים פושרים לפי הצורך

לסירופ סוכר:

4 כוסות סוכר

4 כוסות מים

מיץ מלימון אחד

לטיגון:

1 ליטר שמן

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה שמים סולת, אבקת אפיה, שומשום, חמאה מומסת ומי ורדים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לשימוש.

3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים. כל כדור מגלגלים לנחש קטנטן ומעבירים באחד מהצדדים של מסננת פסים (כמו של ניוקי) למראה של האסאבע זינב.

4 מכינים את הסירופ: בסיר קטן מבשלים את הסוכר, המים והלימון כרבע שעה ומורידים מהאש.

5 בסיר מביאים לרתיחה שמן עמוק. ברגע שהשמן רותח מכניסים את אצבעות הבצק ומטגנים עד להזהבה. מעבירים למסננת.

6 מכניסים את האצבעות המוכנות לתוך הסיר של הסירופ סוכר שיספגו ומעבירים לכלי הגשה שלידו מוגש קפה שחור ערבי עם הל.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.