אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת וניל, קוקוס ותות

אם אתם אוהבים תותים ועוגת מושקעות, זו העוגה בשבילכם. יש בה קולי תות, קונפי תות וקרמו תות נוזלי שנשפך החוצה כשחותכים אותה, ואם זה לא מספיק, יש גם קוקוס ושוקולד לבן

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 11/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת הוניל והסירופ (בקוטר 18 ס"מ):

250 גרם ביצים

220 גרם סוכר

50 גרם אבקת שקדים

130 מ"ל חלב

200 מ"ל שמן

320 גרם קמח

10 גרם אבקת אפיה

קורט מלח

120 גרם סוכר לסירופ

120 מ"ל מים לסירופ

1 כפית וניל

לקרמו:

240 גרם מחית תות

50 מ"ל שמנת

100 גרם סוכר

100 גרם ביצים

100 גרם חמאה רכה

2 גרם ג'לטין

קולי תות:

200 גרם מחית תותים

50 גרם אבקת סוכר

לקונפי תות:

300 גרם מחית תות

45 גרם סוכר

9 גרם פקטין

לקרם מסקרפונה ולקישוט:

350 גרם שמנת מתוקה

250 גרם מסקרפונה

96 גרם אבקת סוכר

1 כפית וניל

2 גרם ג'לטין

תותים ופטל טריים לקישוט

שבבי קוקוס גדולים

משולשי שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 מכינים עוגת וניל: מחממים תנור ל-170 מעלות. 

2 בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לקצב יציב. מוסיפים שקדים, חלב, שמן, קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת ל-2 רינגים בקוטר 18 ס"מ ואופים עד שהבצק יציב, כ-15-25 דקות.

3 מכינים את קרמו התות : משרים ג'לטין במים ל-10 דקות. 

4 מחממים בסיר קטן את השמנת והמחית לסף רתיחה. במקביל מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים והסוכר. מוסיפים בזרם דק את השמנת החמה תוך כדי ערבול. מעבירים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לטמפרטורה של 82 מעלות.

5 מוסיפים לקרם את החמאה וטוחנים בבלנדר מוט. מחממים את הג'לטין והמים במיקרוגל ל-10 שניות עד שהג'לטין נמס. מוסיפים אותו לתערובת וטורפים היטב.

6 מכינים קולי תות: מערבבים מחית תות עם אבקת סוכר לקרם אחיד.

7 מכינים את קרם המסקרפונה: מערבלים שמנת, מסקרפונה, וניל וסוכר במיקסר. מוסיפים ג'לטין ומערבלים.

8 מכינים קונפי תות: מביאים לרתיחה את מחית התות עם הסוכר והפקטין. מבשלים עוד כדקה. מעבירים לרינג בקוטר 16 ס"מ ומקפיאים.

9 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר, המים והוניל.

10 מרכיבים את העוגה: מנחים בתחתית הרינג את אחת העוגות שאפינו. מספיגים אותה בסירום. שופכים מעליו חצי מכמות קרם המסקרפונה. מניחים את קונפי התות הקפוא ומעליו את שאר קרם המסקרפונה, משאירים מעט ממנו לציפוי העוגה. 

11 יוצרים חור במרכז הבצק השני ומניחים על העוגה. שופכים אל החור את הקרמו והקולי. מקשטים בפטל ותותים טריים מעל. מורחים בצידי העוגה את מעט קרם המסקרפונה שנשאר, מדביקים שבבי קוקוס ומקשטים במשולשי שוקולד לבן.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.