אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

יערות הגשם

שכבות של ביסקוויט שקדים, קרם גבינה, אגסים מקורמלים, שוקולד וגולת הכותרת: אצטרובל יפיפה של שוקולד, טופי ושקדים שיגנוב את ההצגה. יער בכוס

חן ואלון קורן | בייק אוף ישראל | פורסם 14/03/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרמל אגסים:

150 גרם סוכר

3 אגסים קלופים, מנוקים וחצויים

25 גרם חמאה

לקרם גבינה:

175 גרם שמנת מתוקה 38%

125 גרם גבינת שמנת

50 גרם אבקת סוכר

10 גרם מי זהר

גרידת לימון

לביסקוויט שקדים:

100 גרם חמאה רכה מאוד

קורט מלח

50 גרם אבקת סוכר

חצי כפית תמצית וניל

כף חלב

100 גרם שקדים טחונים

105 גרם קמח לבן

20 גרם קורנפלור

חצי כפית אבקת אפייה

לאצטרובל שקדים ושוקולד ולרוטב טופי:

125 גרם שוקולד מריר 70 אחוז

100 גרם חלב מרוכז

15 גרם חמאה

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל

לרוטב טופי:

100 גרם סוכר

100 מ"ל שמנת מתוקה רותחת

10 גרם חמאה

לקרמל קקאו וכוסברה:

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר דמררה

40 גרם שקדים טחונים

10 גרם פולי קקאו גרוסים

1 גרם כוסברה יבשה

קורט מלח

50 גרם קמח

אופן ההכנה:

1 קרמל אגסים: מכינים מהסוכר קרמל, זורקים פנימה חצאי אגסים, על כל אגס שמים חתיכת חמאה ומבשלים עד לריכוך.

2 קרם גבינה: מקציפים את כל המרכיבים, בהתחלה במהירות נמוכה (לערבוב) ואז בגבוהה, עד לקבלת מרקם יציב. מזלפים לתבנית סיליקון ומעבירים למקפיא ל-4 שעות.

3 ביסקוויט שקדים: מערבבים את החמאה, המלח, אבקת הסוכר, הווניל, החלב והשקדים במיקסר עם וו גיטרה לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד. מרדדים, קורצים עיגולים בקוטר קטן מקוטר הכוס ואופים 12 דקות ב-165 מעלות או עד שמשחים.

4 אצטרובל שקדים ושוקולד: ממיסים את כל המרכיבים ומקררים להתייצבות. יוצרים כדורים ומקשטים אותם בשקדים פרוסים קלויים.

5 רוטב טופי: מכינים קרמל ויוצקים לתוכו את השמנת הרותחת. מצננים מעט ומוסיפים את החמאה.

6 קרמבל קקאו וכוסברה: מעבדים את כל החומרים לפירורים ואופים ב-170 מעלות 12-15 דקות.

7 מרכיבים את הקינוח: בתחתית הכוס מניחים ביסקוויט שקדים, עליו שופכים עם כף מעט קרם טופי. על הקרם מניחים את הקרם גבינה הקפוא ועליו עוד קצת טופי. בשני צדדים של הכוס מסדרים שני חצאי אגסים צמוד לדפנות. מניחים אצטרובל על קרם הגבינה, ומעל הכל מפזרים קראמבל קקאו וכוסברה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.