אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

סלסלת גריסיני באדום ולבן

גריסיני מתפצחים בפה, טעימים ויפים ביחד וכל אחד לחוד: הראשון לבן וקלאסי עם שמן זית ופלפל שחור, השני אדום וקופצני עם פפריקה ועגבניות. אפשר להרכיב ולאפות סלסלה, אבל אפשר גם להכין ולנשנש כמקלות, הכי בכיף

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגריסיני לבן:

300 גרם קמח לחם

10 גרם שמרים יבשים

8 גרם מלח

5 גרם סוכר

1 כפית פלפל שחור

30 מ"ל שמן זית

140 מ"ל מים

לגריסיני אדום:

300 גרם קמח לחם

10 גרם שמרים יבשים

8 גרם מלח

5 גרם סוכר

1 כפית פלפל שחור

30 מ"ל שמן זית

140 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1 לגריסיני לבן: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, מלח, סוכר ופלפל שחור. מוסיפים בהדרגה שמן זית ומים בזרם דק, ולשים עד לבצק אחיד. מוסיפים ללוש לעוד 8-10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי.

2 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים לעיגול בעובי 2-3 מ"מ, ומהדקים לקופסת שימורים גבוהה.

4 לגריסיני אדום: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, מלח, סוכר, ופפריקה. מוסיפים רסק עגבניות, יוצקים פנימה בהדרגה שמן זית ומים בזרם דק ולשים עד לבצק אחיד. מוסיפים ללוש לעוד 8-10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי.

5 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

6 מעבירים את הבצק האדום למשטח עבודה מקומח, ומרדדים לעיגול בעובי 2-3 מ"מ. בעזרת שבלונת "מטריצה" קורצים רשת בצק, ומניחים בעדינות אותה מעל לבצק הלבן. מחממים תנור לחום 180 מעלות, ואופים 20-30 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים