אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת שמש עם משמש ומרציפן

העונה של המשמשים קצרה אבל בזכות מחית הפירות אפשר להנות כל השנה מהפרי המרענן הזה, בשילוב מוס מרציפן טעים במיוחד. הצורה של השמש היא רק הבונוס

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

100 גרם מרציפן

80 גרם סוכר

180 גרם ביצים

30 גרם חמאה מומסת

125 גרם קמח

לקראנץ':

200 מחית שקד

200 גרם שוקולד לבן

70 גרם אבקת סוכר

100 גרם פייטה

לקרמו משמש:

150 מ"ל מחית משמש

50 מ"ל חלב

120 גרם ביצים

70 גרם חמאה

5 גרם ג'לטין

לקונפי ולמוס:

180 גרם מחית משמש לקונפי

6 גרם פקטין לקונפי

65 גרם סוכר לקונפי

300 גרם מחית משמש למוס

450 מ"ל שמנת למוס

135 גרם סוכר למוס

13 גרם ג'לטין מושרה במים למוס

לגלייז:

150 מ"ל מים

300 גרם סוכר

300 גרם גלוקוז

300 גרם שוקולד לבן

200 גרם חלב מרוכז

20 גרם ג'לטין

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 טוחנים מרציפן, סוכר וביצים ומקציפים יחד. מערבבים פנימה את החמאה והקמח. מעבירים לרינג בקוטר 18 ס"מ ואופים עד שהבצק מזהיב.

3 מכינים מחית שקדים וקראנץ': ממיסים את השוקולד הלבן. מערבבים עם מחית השקדים. מוסיפים סוכר ופייטה ומערבבים. מעבירים לרינג 18 ס"מ ומקררים.

4 מכינים קרמו משמש: מבשלים את המחית, החלב, הביצים והחמאה ל-82 מעלות. מורידים מהאש, מוסיפים ג'לטין ומערבבים. מעבירים לתבנית כיפה ומקפיאים.

5 מכינים קונפי משמש: מחממים מחית משמש. מוסיפים את הסוכר והפקטין וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס. מעבירים לרינג 18 ומקפיאים.

6 מכינים מוס משמש: מקציפים יחד שמנת וסוכר. מקפלים פנימה את מחית המשמש. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים. 

7 מכינים את הגלייז: מבשלים מים, סוכר וגלוקוז ל-104 מעלות. מוסיפים ג'לטין ומערבבים. שופכים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים חלב מרוכז ומערבבים.

8 מרכיבים את העוגה: מניחים את הבצק ברינג בקוטר 20 ס"מ. מזלפים מעל מוס. מניחים את הקראנץ' ומזלפים עוד מוס. מניחים את הקונפי ומזלפים את שאר המוס. מקפיאים. שופכים את הגלייז על כיפת הקרמו ומניחים על העוגה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.