אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

פיננסייר פיסטוק שוקולד עם פניני פטל

קינוח על מקל שמורכב מפיננסייר פיסטוק ושוקולד, דיסקיות של שוקולד לבן, גנאש פטל עשיר ומרענן ופניני פטל מטפיוקה. קינוח מרשים ומעולה ששווה את ההשקעה שלכם, פשוט ככה

הרצל ברזילי ושלי שוורץ | בייק אוף ישראל | פורסם 20/03/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיננסייר:

100 גרם חלבון

120 גרם אבקת סוכר מנופה

5 גרם טרמולין

60 גרם אבקת פיסטוק

35 גרם קמח מנופה

5 גרם קקאו

2 גרם אבקת אפייה

5 גרם רום

100 גרם חמאה מומסת

לגנאש פטל:

250 גרם שוקולד לבן 35%

120 גרם מחית פטל

8 גרם חמאת קקאו מומסת

10 גרם ליקר פטל

לפניני פטל:

1 ליטר מים רותחים

50 גרם טפיוקה

100 גרם מיץ פטל ממותק

מים לכיסוי טפיוקה

לקישוט:

דיסקיות שוקולד לבן מטומפרר בקוטר 3 ס"מ

עלי נענע קטנים

אופן ההכנה:

1 מכינים פיננסייר שוקולד: מקציפים חלבונים, אבקת סוכר וטרמולין. מוסיפים אבקת פיסטוק, קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים רום וחמאה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מזלפים אותה לתבנית סיליקון חצי כדור ואופים ב-175 מעלות כ-10 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים.

2 מכינים גנאש פטל: מביאים מחית פטל לרתיחה, יוצקים על שוקולד לבן, מניחים למספר דקות ומערבבים בעזרת בלנדר עד לקבלת מסה אחידה. יוצקים מעל חמאת קקאו וממשיכים לערבב עד להטמעתה. מוסיפים ליקר ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. מעבירים לכלי ומקררים במשך לילה או משטחים על תבנית ומניחים במקרר עד להתייצבות וקבלת גנאש נוח לזילוף. מעבירים לשק זילוף. 

3 מכינים פניני פטל: מוסיפים טפיוקה למים רותחים ומבשלים תוך ערבוב עד שהיא הופכת לשקופה עם נקודה לבנה במרכז. מסננים ומעבירים לסיר חדש. מוזגים מיץ פטל ומים קצת מעל גובה הטפיוקה ומבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות. מסננים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים.

4 מרכיבים: נועצים מקל בתוך חצאי עיגולים של פיננסייר. מזלפים על הצד השטוח טיפת גנאש שוקולד ומדביקים דיסקית שוקולד לבן. מזלפים מעל תלולית גדולה יותר של הגנאש, מניחים פניני פטל ומקשטים בעלה נענע.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.