אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

קינוח אישי של קדאיף, מוס גבינה ופיסטוקים

קינוח כוסות מרשים וכייפי של קדאיף, מוס גבינה, מוס פיסטוק ושוקולד לבן ומעל הכל פיסטוקים מקורמלים ורוטב קרמל מלוח. נשמע טוב? זה בהחלט טוב, וגם לוקח פחות משעה

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן | בייק אוף ישראל | פורסם 14/03/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למוס גבינה:

250 גרם גבינה לבנה

100 גרם גבינת שמנת

250 מ"ל שמנת מתוקה

20 גרם פודינג וניל

75 גרם סוכר

למוס פיסטוק:

200 גרם שוקולד לבן

125 גרם מחית פיסטוק

35 גרם חמאה

90 גרם ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

לתחתית קדאיף:

400 גרם שערות קדאיף

200 גרם חמאה

4 כפות אבקת סוכר

לפיסטוקים מקורמלים:

300 גרם פיסטוקים (לא מומלחים)

300 גרם סוכר

לרוטב קרמל:

200 גרם סוכר

60 מ"ל מים

180 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה קרה

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 מוס גבינה: מקציפים את כל החומרים עד לתערובת של מוס.

2 מוס פיסטוק: ממיסים שוקולד לבן ומחית פיסטוק על בן מארי (או במיקרוגל). מוסיפים חמאה ומערבבים. מסירים מהכיריים וטורפים פנימה ביצים בזו אחר זו. מצננים מעט (התערובת צריכה להישאר חמימה).

3 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מערבבים 2 כפות גדושות קצפת לתוך תערובת השוקולד והפיסטוק (הקצפת תצנן את התערובת). מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד עד לקבלת מוס אחיד. מעבירים לשקית זילוף.

4 תחתית קדאיף: ממיסים חמאה ופותחים את שערות הקדאיף עם החמאה ואבקת הסוכר. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.

5 פיסטוקים מקורמלים: פורשים נייר אפייה על השיש. מחממים סוכר ומים במחבת על להבה בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בצבע ענברי. מוסיפים פיסטוקים ומערבבים כך שיהיו מצופים בסירופ. מסירים מהכיריים ומשטחים על נייר האפייה. מפרידים בין הפיסטוקים בעזרת כף.

5 רוטב קרמל: מרתיחים סוכר ומים עד שהסוכר מתמוסס. נותנים לתערובת לרתוח (חשוב לא לערבב!) עד שהסוכר מקבל צבע ענברי, ומורידים מהאש. מערבבים עם השמנת המתוקה והחמאה ומוסיפים מלח.

6 הרכבת המנה: מסדרים בכוסות תחתית קדאיף, מוס גבינה, מוס פיסטוק וקישוט של פיסטוקים קלויים. 

 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמדדים.