אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פיצה ללא גלוטן עם קרם פולנטה ופסטו

כשתכינו את הפיצה הזו, אף אחד לא ידע שהיא כשרה לפסח ואפילו מתאימה לצליאקים. את הרוטב והתוספות כדאי להכין גם על פיצות רגילות בשאר השנה, כי הן כל כך טעימות

תומר אומנסקי | בייק אוף ישראל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

300 גרם קמח קונדיטור

50 גרם קמח אורז

50 גרם קמח תירס

50 גרם תפוחי אדמה

16 גרם שמרים יבשים

כפית וחצי קסנטן גאם

2 ביצים

250 מ"ל מים

3 כפות שמן

כפית מלח

כפית סוכר

2 כפיות בזיליקום קצוץ טרי

לרוטב פולנטה:

700 מ"ל חלב

מלח

פלפל

85 גרם קמח תירס

50 גרם חמאה

70 גרם פרמזן

לפסטו:

צרור בזיליקום

2 שיני שום

חצי כוס פרמזן

חצי כוס שמן זית

חופן אגוזי מלך

מלח

פלפל

לקרם שמנת שום:

250 מ"ל שמנת מתוקה

50 מ"ל חלב

4 שיני שום

מלח

פלפל

תוספות לפי בחירה:

עגבניות שרי אדומות

עגבניות שרי צהובות

עגבניות תמר פרוסות

פטריות יער צלויות

גבינת פטה

גבינת מוצרלה

פרמזן

עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד. מניחים בצד ומתפיחים כ-40 דקות.

2 מכינים רוטב פולנטה: מביאים לרתיחה חלב עם מלח ופלפל. מוסיפים את קמח התירס ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים חמאה ופרמז'ן, מערבבים להמסה וטועמים. מתקנים טעמים אם צריך ומסננים לקבלת מחית אחידה.

3 מכינים רוטב פסטו: טוחנים את כל חומרי הפסטו בבלנדר. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.

4 מכינים קרם שום שמנת: מביאים לרתיחה את כל חומרי הקרם בסיר קטן ומבשלים עד להתרככות השום. מסננים ומועכים את השום חזרה פנימה.

5 מכינים את התוספות: פורסים את העגבניות. מטגנים את פטריות עם מעט שמן עד שהן רכות מעט.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מרדדים את הבצק למרובע ואופים בתנור כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים מעל הבצק את הפולנטה, הפסטו וקרם השום. מפזרים תוספות ואופים כ-10 דקות נוספות.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.