אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

קיש גבינות, זוקיני וגזרים צבעוניים

כשתגישו את הקיש המהמם הזה, אין מי שלא יתפעל. לא רק שהוא טעים בטירוף, הוא גם נראה כמו זר פרחים חגיגי במיוחד, והכל בזכות הטריק של סידור הירקות

אורן בר-עוז | בייק אוף ישראל | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):

400 גרם קמח

200 גרם חמאה

חצי כפית מלח

2 חלמונים

למלית:

350 גרם ריקוטה

100 גרם פרמזן מגוררת

150 גרם מוצרלה

1 ביצה

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

לירקות:

5 גזרים צבעוניים

5 זוקיני צבעוניים

שמן זית למריחה לפני האפייה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במעבד מזון טוחנים את הקמח, החמאה, המלח והחלמונים לפירורי בצק. מאחדים אותם לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.

2 מכינים את המלית: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המלית ומניחים בצד.

3 פורסים את הגזרים והזוקיני בעזרת מנדולינה לפרוסות ארוכות לאורך ומחממים במיקרוגל כדקה עד לריכוך קל של הירקות.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות ומרפדים איתו תבנית פאי. מצמידים את הבצק לדפנות בעזרת האצבעות. מחוררים בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.

5.  אופים את התבנית עם הבצק כ-13 דקות עד שהבצק מתייצב מעט אבל לא משחים, ומצננים לגמרי.

6. שופכים את המלית על הבצק האפוי, מגלגלים כל רצועה של ירק ליצירת ספירלה שמזכירה פרח ומניחים בתוך המלית. מברישים את הכל בשמן זית ואופים שוב כ-15-20 דקות עד שהבצק זהוב והירקות עדיין קראנצ'ים מעט.

כל המתכונים מובאים כי שנשלחו על ידי המתמודדים.