אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

עוגיות התכשיטים של מימי

עוגיות התכשיטים שהכינה מימי מבייק אוף היממו את השופטים. ביקשנו את המתכון כדי שנוכל להכין את התכשיטים הקטנים האלה בעצמנו, והנה המתכון לפניכם

מימי נידם | בייק אוף ישראל | פורסם 08/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

130 גרם מרגרינה

2 כפיות סוכר

1 כוס מים\

500 גרם קמח

למלית:

500 גרם שקדים טחונים

2 ביצים

10 גרם סוכר וניל (1 שקית)

כמה טיפות תמצית ורדים

לסירופ:

500 גרם סוכר

2 כוסות מים

1 לימון חצוי לשתיים

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים 2 כפיות הסוכר עם המרגרינה. מוסיפים את הקמח ולשים מעט. מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד, מניחים בצד.

2 מכינים את המלית: מערבבים את השקדים עם הביצים, סוכר הוניל ותמצית הורדים. מכסים ומניחים בצד לחצי שעה.

3 מכינים את הסירופ : שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים עד להמסת הסוכר. מוסיפים את הלימון ומבשלים 15 דקות.

4 מחממים תנור ל-160 מעלות.

5 מרדדים את הבצק ויוצרים איזה צורות שרוצים. ממלאים במעט מלית שקדים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-15 דקות, מוציאים מתהנור ומברישים את העוגיות החמות בכמות נדיבה של הסירופ. מקשטים בסוכריות.