אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

סופגניות פרג

סופגניות פרג של יובל וליאור מבייק אוף ישראל: בצק פיסטוק ירקרק, מילוי פרג וקרם פטיסייר ותוספת של נוגטין פרג

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 02/05/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות פיסטוק:

500 גרם קמח לחם

25 גרם שמרים טריים

60 גרם סוכר

7 גרם מלח

1 ביצה

2 חלמונים

40 גרם מחית פרג טחון

250 מ"ל חלב

100 גרם חמאה, רכה

למלית פרג:

100 מ"ל חלב

100 גרם סוכר

50 גרם חמאה

קליפה מגוררת מלימון אחד

150 גרם פרג טחון

50 גרם אבקת שקדים

לפטיסייר:

150 מ"ל חלב

חצי כפית משחת וניל

2 חלמונים

35 גרם סוכר

7 גרם קמח

12 גרם קורנפלור

לנוגטין פרג:

250 גרם חמאה

300 גרם אבקת סוכר

30 מ"ל מים

100 גרם גלוקוזה

120 גרם פרג שלם

אבקת סוכר, לפידור

אופן ההכנה:

1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה, ולשים 5-7 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חמאה ולשים במהירות גבוהה עד לבצק חלק, רך ואלסטי. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח. מעבירים למקרר לכמה שעות או למשך הלילה.

2 מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

3 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות ב-170 מעלות 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. מצננים.

4 למלית פרג: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, סוכר, חמאה וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים פרג ואבקת שקדים ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.

5 לפטיסייר: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב ומשחת וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר, קמח וקורנפלור. יוצקים מחצית מהחלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מאוד לקבלת פטיסייר. מצננים ומערבבים לתוך מלית הפרג. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות, וממלאים את הסופגניות.

6 לנוגטין פרג: מחממים תנור ל-170 במצב טורבו. בסיר קטן מבשלים חמאה, אבקת סוכר, מים וגלוקוזה ומביאים לרתיחה. מבשלים לעוד כמה דקות עד שהתערובת מבעבעת מאוד. מערבבים פרג, יוצקים מיד על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה דק בעזרת מערוך. אופים 10-15 דקות להזהבה. מוציאים מהתנור ובעוד התערובת חמה קורצים מיד עיגולים. מניחים עיגול נוגטין על כל סופגניה, ואופים בתנור כ-2 דקות. מפזרים לפני ההגשה באבקת סוכר.

מתכוני התכנית מבואים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים