אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

קינוח בריאות על מקל

גרנולה עשירה בים של אגוזים, גרעינים וכל טוב (ובכל טוב אנחנו מתכוונים לפקאנים, סילאן וטחינה), וגלידת יוגורט ומנגו בציפוי שוקולד מריר. ביחד מדובר בחטיף בריאות על מקל, רק כיף נטו, בלי רגשות אשם

ליאן בן ברוך ושירן מתתיהו | בייק אוף ישראל | פורסם 20/03/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחטיף גרנולה:

2 כוסות שיבולת שועל עבה

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס אגוזי פקאן

1 כוס גרעיני חמניה קלופים

1 כוס שומשום

2 חלבונים

חצי כוס סילאן

חצי כוס טחינה גולמית

2 כפות סוכר חום

לגלידת יוגורט:

8 גרם ג'לטין

40 גרם מים

200 גרם גבינת שמנת דלת שומן 5%

400 גרם יוגורט 1.5% במתיקות מעודנת

2 חלבונים

3 כפות סוכר חום

1 שקית פודינג וניל

1 מנגו קלוף, מגולען וטחון למחית

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:

1 מכינים גרנולה: מערבבים את כל החומרים, משטחים לעובי 2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מהדקים ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות. מיד חותכים למלבנים בגודל תבניות הגלידה.

2 מכינים גלידת יוגורט: מכינים שתי קעריות עם 4 גרם ג'לטין בכל אחת. יוצקים 20 גרם מים בכל אחת מהקעריות ומשאירים בצד עד שהג'לטין סופח את הנוזלים. מקציפים גבינת שמנת, יוגורט, חלמונים, סוכר ופודינג עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. ממיסים את הג'לטין (1) במיקרוגל, מוסיפים לתערובת היוגורט וממשיכים להקציף. מעבירים לשק זילוף. ממיסים את הג'לטין (2) במיקרוגל, מוסיפים למחית מנגו ומערבבים. מעבירים לשק זילוף.

3 מרכיבים: מצפים תבניות ארטיק בשכבה דקה של שוקולד מומס ומשאירים בצד ל-5 דקות. יוצקים את תערובת היוגורט לשליש גובה התבנית ומעבירים להקפאה של 10 דקות. יוצקים את מחית המנגו לשליש גובה התבנית ומעבירים להקפאה של 10 דקות. שוב יוצקים את תערובת היוגורט לשליש גובה התבנית ומעבירים להקפאה של 10 דקות. מורחים מעל שכבה דקה של שוקולד מומס לסגירת הארטיקים ומעבירים להקפאה של 10 דקות. מחלצים את הארטיקים, מחממים טיפה את אחד הקצוות בעזרת מצית ונועצים מקלות. מורחים שכבה דקה של שוקולד מומס על אחד הצדדים של כל ארטיק ומדביקים את מלבן הגרנולה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.