אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

קוקילידה על מקל

מה כבר יכול להיות יותר טוב מקוקילידה? נכון, קינוח קוקילידה על מקל: עוגיות שוקולד נהדרות מגנאש שוקולד מריר ואגוזים (סופר שוות בפני עצמן, אגב) עם קרם שמנת קפוא. תענוג זה כאן

הרצל ברזילי ושלי שוורץ | בייק אוף ישראל | פורסם 20/03/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות:

300 גרם שוקולד מריר

75 גרם חמאה

3 ביצים

200 גרם סוכר

60 גרם קמח

1/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

30 גרם שברי אגוזים מסוכרים

למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגיות: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד וחמאה ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק.

2 מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

3 יוצקים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומקפלים בעזרת לקקן.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ואגוזים מסוכרים לתערובת הביצים והשוקולד ומערבבים. מקפיאים לחצי שעה.

5 מכדררים כדורים בגודל פינג פונג ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6 אופים ב-190 מעלות כ-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין נשארות רכות במרכז.

7 מכינים את המלית: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת במרקם עדין. מעבירים לשק זילוף.

8 מרכיבים: מזלפים קצפת בין שתי עוגיות, נועצים מקלות ומקפיאים במשך 3 שעות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.