אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

"עוגת סנדוויץ'"- עוגה מלוחה עם סלמון וגבינת שמנת

ארוחה כזו עוד לא הכנתם: עוגה גבוהה ומקושטת שהיא בעצם ארוחה מלאה עם סלמון, גבינת שמנת וירקות והכל בשכבות על גבי שכבות

אורן בר-עוז | בייק אוף ישראל | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק (תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ):

450 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

חצי כף סוכר

1 כפית מלח

100 גרם חמאה

1 ביצה

350 מ"ל ריוויון

200 גרם פיסטוקים קלופים

200 גרם שקדים פרוסים

למילוי:

2 פלפל אדום או צהוב

3 חבילות סלמון מעושן (כ-300 גרם)

250 גרם גבינת שמנת 32% שומן

1 צנצנת צלפים

1 בצל סגול פרוס 

1 חסה

2 יחידות מלפפון

לקישוט:

500 גרם גבינת שמנת 32% שומן

חופן עגבניות שרי צבעוניות

חופן צנוניות פרוסות

חופן עלי בזיליקום

2 חבילות עירית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר וסודה לשתיה ומערבבים במהירות בינונית.

3. מוסיפים בהדרגה חמאה, ביצה, ריוויון, פיסטוקים ושקדים, אחד אחרי השני, ובכל פעם מערבבים עד שהתערובת אחידה.

4. מעבירים את הבצק לתבנית עגולה משומנת ואופים כ-30 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים לגמרי.

5 כשהבצק קר לגמרי, פורסים אותו לרוחבו ל-5 פרוסות עגולות ודקות יחסית.

6 מכינים את הפלפל הקלוי: פורסים את הפלפלי לפרוסות וקולים אותם על הגריל או במחבת עם מעט שמן. כשהפלפלים קלויים מקלפים מהם את הקליפה.

7 מרכיבים את העוגה: מניחים על הצלחת ההגשה פרוסת בצק, מורחים גבינת שמנת, מסדרים פרוסות סלמון, ופרוסות של בצל סגול. שמים עוד פרוסה של הבצק, מורחים עליה גבינת שמנת ומסדרים מעל פלפלים קלויים. ממשיכים עם שאר השכבות ובכל שכבה מוסיפים לגבינת השמנת תוספת אחרת: צלפים ומלפפונים עם חסה. 

8 מניחים את שכבת הבצק האחרונה ומצפים את העוגה כולה עם גבינת השמנת עד לכיסוי מלא. מקשטים עם עגבניות שרי, צנונית ועלי בזיליקום.

9 מעטרים את היקף העוגה בעירית.