אוכל
צילום׃ מתוך בייקאוף ישראל, שידורי קשת

סופגניות קלאסיות במילוי קרם איספהאן

הנה קינוח שנראה, מרגיש וטעים כמו חלום נסיכות רומנטי: סופגניות נהדרות במילוי מקורי של קרם פטיסייר עם ליצ'י, פטל ומי ורדים, ועם ציפוי מבריק מבריק וורוד כולו. לקישוט - פטל טרי ושושנים מסוכרות

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן | בייק אוף ישראל | פורסם 01/05/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות:

500 גרם קמח

1 כף (8 וחצי גרם) שמרים יבשים

50 גרם סוכר

1 שקית סוכר וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון

30 מ"ל שמן

1 ביצה

1 חלמון

כוס ורבע מים, פושרים

קורט מלח

ליטר וחצי שמן, לטיגון

לפטיסייר איספהן:

500 מ"ל חלב

200 גרם מחית פטל

חצי כוס סירופ ליצ'י מקופסת שימורים

4 חלמונים

140 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

4 כפיות מי ורדים

250 מ"ל שמנת מתוקה

לגלסאז' ורוד:

18 גרם ג'לטין

90 מ"ל מים

200 גרם סוכר

300 גרם גלוקוזה

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ

140 מ"ל חלב

צבע מאכל אדום

לעיטור:

פטל טרי

עלי שושנים מסוכרים

אופן ההכנה:

1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את כל החומרים פרט למלח, ולשים 2 דקות לבצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים 6-8 דקות נוספות לבצק חלק ואלסטי. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה. מוציאים אוויר מהבצק, מכסים שוב ומתפיחים 40 דקות נוספות.

2 קורצים חתיכות בצק, טובלים במעט קמח מנופה ומגלגלים לכדורים יפים. מניחים את כדורי הבצק על ריבועים גזורים מנייר אפייה, ומשטחים בכף היד לעלה בצק שטוח כמו פיתה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך חצי שעה או עד להכפלת הנפח.

3 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. מצננים.

4 לפטיסייר ורדים: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב ומחית וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. יוצקים מחצית מהחלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מאוד לקבלת פטיסייר. מסיריים מהכיריים ומערבבים מי ורדים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור 2-3 שעות, עד שהקרם קר ויציב.מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת יציבה. טורפים את קרם הפטיסייר לריכוך, ומקפלים את השמנת המוקצפת פנימה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות , וממלאים את הסופגניות.

5 גלסאז' ורוד: מערבבים בקערית ג'לטין ומים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר וגלוקוזה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד לבן קצוץ וטורפים היטב עד שהשוקולד נמס. מוסיפים חלב ומערבבים. ממיסים ג'לטין ומערבבים פנימה. מערבבים צבע מאכל לקבלת הגוון הרצוי. מצננים ל-30-35 מעלות, וטובלים את ראשן של הסופגניות בציפוי. מעטרים בעלי שושנים ובפטל טרי.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.