אוכל
צילום׃ דניאל בר און, mako אוכל

עוגת חתונה פיסטוק

מבחוץ: ציפוי פיסטוק ושושנים חגיגי ומושקע עם תוספת של הומור מלמעלה, מבפנים: עוגת פיסטוק עשירה עם קרם רימונים וקרם חמאה ורויאל אייסינג שסוגר את כל הסיפור. במילה אחת: מושלמת

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 13/03/16 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת פיסטוק:

1,620 גרם קמח לבן

90 גרם אבקת אפייה

1,590 גרם סוכר

18 גרם מלח

720 גרם חמאה

12 ביצים מידה M

1,420 גרם חלב

6 כפות מחית פיסטוק

1 צבע מאכל moss/juniper

לקרם רימון:

1,500 גרם חמאה

1,200 גרם אבקת סוכר

165 גרם רכז רימון

18 כפות שמנת מתוקה 38%

יחידה צבע מאכל ורוד בזוקה

לקרם חמאה ירוק:

250 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

3 כפות שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל אמיתית

1 צבע מאכל ירוק moss/juniper

לעיצוב העוגה:

8 ק"ג בצק סוכר לבן

1 ק"ג Satin Ice Gum paste

צבעי מאכל: גוף, שחור, חום שוקולד, ורוד בזוקה, ירוק moss/juniper, ירוק LEAF

חבילה גרעיני רימון טריים

אבקת פנינה

300 גרם קורנפלור

100 גרם חמאה/מרגרינה

2 ביצים

800 גרם אבקת סוכר

לרואיל אייסינג:

2 חלבונים

500-700 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 הכנת העוגה: משמנים ומקמחים שלושה רינגים ועוטפים את התחתית בנייר אפייה ונייר כסף (אפשר לחלק את החומרים לשלושה, ובכל פעם להכין עוגה אחת). בקערת מיקסר מערבבים עם וו גיטרה את הקמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את החמאה, עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפים לאט את הביצים, החלב ומחית הפיסטוק ולבסוף את צבע המאכל ומערבבים עד שאחיד. יוצקים את הבלילה לרינגים ואופים כ-30 דקות. מוציאים מהתנור, מחלצים מהרינגים ומכניסים למקפיא.

2 מכינים את הקרם (גם כאן, אפשר להכין את כל הכמות יחד או לחלק לשלוש): מקציפים בקערת מיקסר את החמאה במשך כמה דקות עד שהיא אוורירית ובהירה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את אבקת הסוכר, ולאחר מכן את הרימון והשמנת. בסוף מוסיפים את צבע המאכל. ממשיכים להקציף עד שאחיד.

3 הרכבת העוגה: צובעים בצק סוכר בגוון הירוק הכהה ביותר. משאירים מעט ירוק כהה בצד, מוסיפים מעט לבן ומערבבים לצבע אחיד. בכל פעם משאירים חלק בצד עד שנוצר רצף צבעים מירוק כהה לירוק בהיר.

4 מוציאים את העוגות בעלות אותו קוטר מהמקפיא (במידה והן לא ישרות - מיישרים עם סכין ארוכה משוננת) ומורחים קרם על כל אחת. מניחים אחת על השנייה ומצפים בקרם. מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה לכל העוגות. לאחר שהקרם מתקשה מעט, מצפים את כל העוגות בבצק סוכר לבן.

5 בכל העוגות פרט לעליונה נועצים מספר שיפודים עבים במרכז העוגה ומניחים מעל משטח קרטון במרכז. לאחר שיש שיפודים בכל העוגות, מניחים את העוגות אחת על השנייה לפי קוטר.

6 קישוט העוגה: מכינים רויאל אייסינג: בקערת נירוסטה מערבבים 2 חלבונים עם 500-700 גרם אבקת סוכר עד ליצירת מרקם סמיך ודביק. מרדדים חתיכה קטנה של הבצק הבהיר ביותר וחותכים לשתי רצועות עם גלים.

7 מדביקים בעזרת שכבת רויאל אייסינג דקה את הרצועה הבהירה בראש העוגה, פותחים מעט את הרצועה בעזרת כלי בצק סוכר ליצירת מראה של גלים. חוזרים על הפעולה במורד כל העוגה בהדרגה עד לצבע הכהה ביותר בתחתית.

8 מכינים פרחים, עלים, ורגלי חתן כלה.

9 מכינים קרם חמאה ירוק: מקציפים בקערת מיקסר את החמאה במשך מספר דקות עד שהיא אוורירית ובהירה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את אבקת הסוכר, ולאחר מכן את השמנת ותמצית הווניל. בסוף מוסיפים את צבע המאכל (טיפה אחת. גוון הכי בהיר שניתן). ממשיכים להקציף עד שאחיד.

10 קישוט פרח בראש העוגה: בעזרת צנתר עלה מזלפים פרח על ראש העוגה. מתחילים ממרכז העוגה ומתקדמים לצדיה.

11 מסיימים את ההרכבה: מוסיפים את רגלי החתן והכלה, את הפרחים והעלים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.