אוכל
צילום׃ דניאל בראון, בייק אוף ישראל

עוגת שכבות גבינה ושוקולד

שילוב של שתי עוגות עשירות ונהדרות שביחד יוצרות תענוג מושלם: עוגת שוקולד עסיסית עם ליקר וממרח שוקולד, ועוגת גבינה מועשרת גם היא בשוקולד. מתכון נהדר ופשוט שגונב את ההצגה

הרצל ברזילי ושלי שוורץ | בייק אוף ישראל | פורסם 07/03/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת השוקולד:

3 ביצים

150 גרם סוכר

100 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה מומסת

120 גרם שמנת חמוצה או יוגורט 7 אחוז

150 גרם קמח תופח (או 142 גרם קמח רגיל ו-8 גרם אבקת אפייה)

25 גרם קקאו

להרכבה:

חצי כוס קוניאק

ממרח שוקולד אגוזים

לעוגת הגבינה:

150 גרם חלמון

קילו גבינה 5 אחוז

2 שמנת חמוצה

200 גרם סוכר

40 גרם פודינג וניל

35 גרם קמח תפוח אדמה

50 גרם קורנפלור

30 גרם קמח תופח

290 גרם חלבון

ממרח שוקולד אגוזים

120 גרם שוקולד מריר, מומס ומצונן

לרוטב העוגה:

2 שמנת חמוצה

100 גרם אבקת סוכר

160 גרם שברי אגוזים מסוכרים

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את השוקולד המומס. מוסיפים חמאה מומסת ויוגורט.

2 בקערה נפרדות מערבבים את הקמח והקקאו. מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובים ומערבבים. יוצקים לתבנית שכבה בגובה ס"מ וחצי ואופים 15 דקות ב-170 מעלות.

3 מרטיבים את עוגת השוקולד בליקר ומורחים ממרח שוקולד.

4 עוגת הגבינה: מקציפים באטיות את החלמונים עם הגבינה ושמנת חמוצה. מוסיפים את כל החומרים היבשים בהדרגה.

5 מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ויציב ומקפלים לתוך התערובת. ומחלקים את הבלילה לשלוש קערות שוות.

6 קערה אחת משאירים כמו שהיא, לקערה השנייה מוסיפים 30 גרם ממרח שוקולד אגוזים ולקערה השלישית מוסיפים את השוקולד המומס.

7 יוצקים לתבנית האפייה של השכבה הראשונה את הבלילות לפי הסדר, ואופים 10 דקות עם אדים ב-205 מעלות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד 50 דקות.

8 הרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר ושופכים על העוגה. מפזרים אגוזים מסוכרים ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי מתמודדי התכנית.