אוכל
צילום׃ דניאל בראון, בייק אוף ישראל

עוגת גבינה רד וולווט

שתי שכבות אדומות אדומות שמסתירות שכבת גבינה עשירה ונהדרת, את כל אלה מאחד קרם קרמל ומבחוץ יש גם שכבת מסקרפונה. נשמע טוב? אתם צודקים, זה מצוין. הנה המתכון

טל אייזנמן ועומרי כהן | בייק אוף ישראל | פורסם 07/03/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת הגבינה:

250 גרם גבינת שמנת 30%

150 גרם סוכר לבן

קורט מלח

3 ביצים M

125 גרם שמנת חמוצה

125 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

לשכבות העוגה:

700 גרם קמח

660 גרם סוכר לבן

3 כפיות סודה לשתייה

2 כפית מלח

4 ביצים L

3 כוס שמן

2 כוס ריוויון

4 כפיות תמצית וניל

3 כפיות חומץ לבן

צבע מאכל אדום

לקרמל:

180 גרם סוכר לבן

80 גרם חמאה

100 מ"ל שמנת מתוקה

2 קורט מלח

לציפוי:

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם סוכר

לקישוט:

300 גרם שוקולד לבן

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את שכבת הגבינה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים רינג בקוטר 22 ס"מ. בקערה מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר והמלח במשך 2 דקות.

2 מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. מוסיפים את השמנת החמוצה, השמנת המתוקה ותמצית הווניל.

3 מעבירים לתבנית הרינג ואופים כ-45 דקות בתנור בו תבנית קטנה ובה מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים, עד שהתערובת מתגבשת וכבר לא רוטטת. מוציאים, מצננים ומקפיאים ללילה (או בשוק פריזר ל-30-40 דקות).

4 במקביל מכינים את העוגות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים שני רינגים בקוטר 22 ס"מ.

5 מערבבים בקערה קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים ביצים, שמן, ריוויון, צבע מאכל, תמצית וניל וחומץ, ומערבבים הכל כשלוש דקות. מחלקים שווה בשווה את הבלילה בין שני הרינגים ואופים כ-30-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים לעשר דקות בטמפרטורת החדר, מחלצים והופכים להמשך צינון.

6 הכנת הקרמל: במחבת עם תחתית עבה, על אש בינונית-נמוכה, ממיסים חצי מכמות הסוכר עם מעט מים. כשנמס, מוסיפים את המחצית השנייה של הסוכר. לא מערבבים, רק מנענעים בעדינות את המחבת. כשהכל נמס מוסיפים את החמאה ומערבבים, וכשגם החמאה נמסה מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים. זהירות מבועות והשפרצות. בסוף מוסיפים גם את המלח ומערבבים. מצננים.

7 הכנת הציפוי: מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי עד שחלק וקרמי.

8 סדר ההרכבה: עוגה, שכבת גבינה, קרמל, עוגה וציפוי. את הציפוי מורחים פעמיים: שכבה דקה ללכידת הפירורים (ואחריה כמה דקות בפריזר) ושכבה נוספת עבה יותר לגימור. מקשטים בתלתלי שוקולד לבן מטומפרר (29 מעלות) ובקצפת.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.