אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

פטיפור פיסטוק

פטיפור מתוק, עדין ומקסים שגם אתם יכולים להכין: שכבה של קרם פיסטוק ירקרק, שכבה קראנצ'ית של וופל שוקולד לבן וקפה, גנאש שוקולד עשיר וקרמי ולקישוט - פסטה מקורמלת בעיצוב מגניב

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 30/04/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם פיסטוק:

300 גרם שוקולד לבן, קצוץ

80 גרם מחית פיסטוק

1 כפית משחת וניל

בסיס פל:

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ

120 גרם פייטה פויטין (שבבי גליליות מקורמלות)

2 כפיות קפה שחור

לעיטרו פסטה מקורמלת:

150 גרם סוכר

150 מ"ל מים

100 גרם ספגטי

לגנאש שוקולד:

60 מ"ל שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר, קצוץ

אופן ההכנה:

1 לקרם פיסטוק: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן ומחית פיסטוק, מערבבים למסה אחידה. מעבירים לשקית זילוף, וממלאים את הקרם בתבנית שקעים סיליקון בצורה הרצויה, עד למחצית מגובה השקע. מעבירים להקפאה להתייצבות.

2 לבסיס ופל: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן. מוסיפים פייטה פויטין וקפה שחור ומערבבים למסה אחידה. יוצקים על גבי קרם הפיסטוק המיוצב, ומעבירים להקפאה להתייצבות.

3 לעיטור פסטה מקורמלת: מחממים תנור ל-190 מעלות. בסיר קטן מבשלים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד ל-5 דקות.מסננים ומסדירם את הפסטה כשהיא מגולגלת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10 דקות עד שהפסטה יבשה למגע ומקבלת צבע זהוב.

4 בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור לחצי שעה-שעה עד שהגנאש מתייצב אך עדיין רך מספיק לזילוף. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.

5 מחלצים את הפטיפורים מתבנית הסיליקון. מזלפים במרכז כל פטיפור מעט גנאש, ונועצים מעל פסטה מקורמלת לעיטור.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים