אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

לחמניות כפריות עם טריק

לחמניות כפריות עשירות, עם חומץ בלסמי שנותן טעם עמוק ומיוחד. מה הטריק, אתם שואלים? את הבצק מכינים במיקרו גל, וזה יכול להישאר הסוד שלנו. אף אחד לא צריך לדעת

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ארבע וחצי כפיות שמרים יבשים

1 כף סוכר

כוס וחצי מים

4 כוסות קמח לחם, מנופה

כפית ורבע מלח

שלושת רבעי כפית חומץ בלסמי

מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מכניסים לתנור כלי אפייה אישיים עם מכסה העמידים בחום גבוה, ומחממים את התנור יחד עם הכלים שבתוכו ל-230 מעלות.

2 בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים שמרים, סוכר ומים, מניחים לתסיסה למספר דקות. מוסיפים 3 כוסות מכמות הקמח, מלח וחומץ בלסמי, ולשים 8 דקות. מחליפים לוו לישה, ומוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה, לשים לבצק אלסטי ויחסית נוזלי.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת המתאימה למיקרוגל, מכסים במגבת לחה ומעליה מגבת יבשה. מכניסים למיקרוגל ומפעילים 25 שניות על עוצמה מקסימלית. משאירים את הקערה במיקרוגל 5 דקות נוספות מבלי לפתוח את הדלת. מפעילים את המיקרוגל 25 שניות נוספות בעוצמה גבוהה, ומוציאים את הקערה. מניחים לבצק לנוח כשהוא עדיין מכוסה במשך רבע שעה.

4 מוציאים את כלי האפייה האישיים בזהירות מהתנור, ומברישים היטב בשמן קנולה. ממלאים כל כלי אפיה בבצק, כך שמגיע עד לחצי מגובה הכלי. חותכים בכל לחמניה 2 חתכים בעזרת סכין קטנה משוננת, סוגרים את מכסי הכלים, ומכניסים לתנור ל-17 דקות. מסירים את המכסים, ואופים 6-7 דקות נוספות, עד לקבלת קרום שחום ויפה. מוציאים מהתנור, מחלצים את הלחמניות מהכלים ומצננים על רשת.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.