אוכל
צילום׃ עופר וקנין, בייק אוף ישראל

קינוח קוקוס, פטל ושוקולד לבן

מרנג קוקוס, מוס שוקולד לבן ועוגיות וניל - עד כאן נשמע כמו קינוח שכבר אכלתם, נכון? קבלו את ההמשך: מרשמלו הום מייד, פופקורן שוקולד לבן וגם רוטב פטל אדום, שיוצרים ביחד קינוח יפה, מיוחד, חגיגי וסופר טעים

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 06/06/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למוס שוקולד לבן:

4 גרם ג'לטין

20 מ"ל מים

190 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ

100 מ"ל חלב

למרנג קוקוס:

300 גרם סוכר

90 מ"ל מים מינרליים

112 גרם חלבון

100 גרם קוקוס טחון

לעוגיות וניל:

100 גרם חמאה, רכה

40 גרם אבקת סוכר

50 גרם קמח שקדים

קורט מלח

125 גרם קמח

חצי מקל וניל

20 גרם חלמונים

200 גרם אבקת סוכר, לציפוי

לג'לי ליים ורוטב פטל:

ג'לי ליים:

15 גרם ג'לטין

245 מ"ל מים

280 גרם סוכר

225 גרם מחית ליים

מעט צבע מאכל לבן

רוטב פטל:

300 גרם מחית פטל

100 גרם סוכר

10 מ"ל מים

למרשמלו ופופקורן:

מרשמלו וניל:

240 מ"ל מים

20 גרם ג'לטין

300 גרם סוכר

250 גרם גלוקוזה

85 גרם סירופ תירס בהיר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם אבקת סוכר

50 גרם קורנפלור

פופקורן שוקולד לבן:

50 גרם גרעיני תירס

2 כפות שמן קנולה

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ

אופן ההכנה:

1 למוס שוקולד לבן: מערבבים בקערית ג'לטין ומים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה. ממיסים קלות במיקרוגל שוקולד לבן. בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. ממיסים את הג׳לטין ומערבבים לשוקולד. כשתערובת השוקולד יורדת מתחת ל-30 מעלות מקפלים לתוכה את השמנת המוקצפת.. יוצקים את התערובת לרינג מלבני ומעבירים להקפאה להתייצבות מלאה. לאחר שהמוס התייצב היטב, חותכים לקוביות.

2 למרנג קוקוס: מחממים תנור לחום נמוך 80-100 מעלות. בסיר קטן מבשלים סוכר ומים על להבה בינונית. במקביל מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו הקצפה חלבונים. כשסירופ הסוכר מגיע ל-109 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במערבל. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות, יוצקים אותו מיד לתוך החלבונים, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כמה דקות עד למרנג יציב וחלק שאינו חמים למגע. מוסיפים קוקוס טחון ומקפלים להטמעה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק, ומזלפים פסי מרנג דקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים מעט מהמרנג בשקית הזילוף עבור עיטור הצלחות. אופים שעה-שעה וחצי עד שמקלות המרנג יבשים ומתנתקים בקלות מנייר האפייה. שומרים בקופסה אטומה.

3 לעוגיות וניל: בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים חמאה, אבקת סוכר, קמח שקדים, מלח, קמח וגרגירי וניל עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד שנבלעים בתערובת. משטחים על נייר אפיה ומעבירים להקפאה עד להתייצבות. חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מחממים תנור ל-155, ואופים את העוגיות כ-15 דקות. מצננים ומצפים באבקת סוכר.

4 לג'לי ליים: מערבבים בקערית ג'לטין עם 75 מ"ל מכמות המים ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר עם יתרת המים, מוסיפים מחית ליים וטורפים למסה אחידה. מצננים מעט, ממיסים ג'לטין ומערבבים פנימה. מוסיפים צבע מאכל לקבלת הגוון הרצוי. יוצקים לתבנית בגודל הרצוי ומעבירים להקפאה עד להתייצבות מלאה. חותכים את הג'לי לקוביות קטנות.

5 לרוטב פטל: מחממים את כל החומרים בסיר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

6 למרשמלו וניל: מערבבים בקערית ג'לטין עם מחצית מכמות המים ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. בסיר בינוני מבשלים את יתרת המים עם סוכר, גלוקוזה וסירופ תירס, מביאים לרתיחה ומבשלים עד ל-110 מעלות. מעבירים למערבל חשמלי, מצננים ל-99 מעלות ומפעילים את המערבל. ממיסים ג'לטין ויוצקים פנימה, מקציפים במהירות בינונית 5 דקות. מגבירים את המערבל למהירות גבוהה, ומקציפים 5 דקות נוספות. מוסיפים תמצית וניל, מגבירים את המערבל למהירות מקסימלית ומקציפים ל-2 דקות נוספות. יוצקים את התערובת מיד לתבנית בגודל הרצוי, דופקים את התבנית על השיש כמה פעמים לשחרור בועות אוויר, ומניחים להתייצב בטמפרטורת החדר.

7 מערבבים סוכר וקורנפלור, ומאבקים את המרשמלו בנדיבות. משחררים בעדינות את המרשמלו מהתבנית, מעבירים לקרש חיתוך מאובק בתערובת הקורנפלור, ובעזרת סכין חדה ומשומנת חותכים את המרשמלו לקוביות. מאבקים את הקוביות היטב בתערובת הקורנפלור.

8 פופקורן שוקולד לבן: מבשלים את גרגירי הפופקורן בסיר עם מעט שמן כמה דקות עד שמוכנים. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל, יוצקים על הפופקורן ומערבבים היטב. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים להקפאה קצרה להתייצבות. שומרים בכלי אטום עד לשימוש.

9 להרכבה: מזלפים על הצלחות גלים של מרנג קוקוס רך, מסדרים את שאר האלמנטים בצורה דקורטיבית. מגישים עם רוטב פטל בצד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים