אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בורקס כנאפה

בורקס טורקי אמיתי של אלירן ראובן מבייק אוף, במילוי גבינות ועם בצק טורקי פריך בטירוף

אלירן ראובן | בייק אוף ישראל | פורסם 08/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח

כף מלח

570 מ"ל מים

40 מ"ל שמן

חצי ליטר שמן להשריית הבצק

למלית:

70 גרם גבינה בולגרית

100 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות

50 גרם גבינה לבנה

70 גרם גבינת עיזים

1 ביצה

קורט מלח

לסחוג:

4 פלפלים חריפים

2 שיני שום

חופן גדול של כוסברה

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד שהבצק רך ולא דביק.

2 מוציאים מהקערה את הבצק ויוצרים ממנו כדורים קטנים בגודל כדורי טניס בערך. מועכים אותם מעט לצורת דיסקית. ממלאים קערה בשמן ומניחים בו את דסקיות הבצק לחצי שעה.

3 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות עם הביצה והמלח לתערובת אחידה.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות. 

5 מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק מאוד, כמעט שקוף. מניחים בתבנית גדולה חצי מכמות העלים אחד על השני. מורחים מעל את המלית. מניחים מעל המלית את שאר העלים.

6 אופים עד שהבורקסים מזהיבים, כ-20-30 דקות. פורסים לריבועים.

7 מכינים את הסחוג: מניחים את כל הירקות במעבד מזון וטוחנים לקרם.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.