אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

סופגניות דבש ושוקולד

תשכחו מסופגניות עם ריבה, אפילו מכאלה עם ריבת חלב, וקבלו מתכון פיצוץ לסופגניות ע גנאש שוקולד ודבש, שנטילי שוקולד ואפילו עלי זהב לקישוט. ולא, ממש לא חייבים לחכות עד חנוכה כדי לנסות אותן

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 01/05/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות:

675 גרם קמח

20 גרם שמרים יבשים

65 גרם סוכר

1 כוס חלב פושר

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

50 גרם חמאה, מומסת

לגנאש שוקולד דבש:

115 מ"ל שמנת מתוקה

60 גרם דבש

15 מ"ל מים

345 גרם שוקולד חלב, קצוץ

60 גרם חמאה, רכה

לשנטילי שוקולד חלב:

400 גרם שוקולד חלב, קצוץ

400 מ"ל שמנת מתוקה

לעיטור:

מעט ברס

עלי זהב

אופן ההכנה:

1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מניחים את הקמח ויוצרים במרכזו גומה. מוסיפים שמרים וסוכר. מערבבים יחד חלב ומים, ויוצקים לקערה מחצית מתערובת הנוזלים, מניחים לשבת כ-10 דקות עד לבעבוע. מוסיפים את שאר החומרים פרט לחמאה, ולשים 5-6 דקות. מוסיפים חמאה ולשים 2-3 דקות לבצק חלק, רך ואלסטי. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומניחים לנוח לרבע שעה. מוציאים מעט את האוויר, מכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

2 לגנאש שוקולד דבש: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה.בסיר נפרד מחממים דבש עד שמגיע ל-120 מעלות. מוסיפים מים מיד ומערבבים כדי לעצור את הבישול. יוצקים פנימה את השמנת החמה ומערבבים לתערובת חלקה. ממיסים מעט את השוקולד במיקרוגל, יוצקים מעל את השמנת החמה בהדרגה ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור עד להתייצבות מלאה, ומגלגלים את הגנאש לכדורים.

3 מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גרם. פותחים כל כדור לעלה דק, ממלאים בכדור גנאש,צובטים את שולי הבצק מעל, ומגלגלים לכדור. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

4 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות ב-180 מעלות 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. מצננים.5. שנטילי שוקולד חלב: במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד, מצננים מעט עד שהשוקולד כמעט לא חם למגע אך עדיין נוזלי. מקציפים שמנת מתוקה במערבל חשמלי לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים במהירות לקרם חלק. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים קרם על כל סופגניה. מפזרים מעט ברס ומעטרים בעלה זהב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים