אוכל
צילום׃ Peredniankina, Shutterstock

הלחמניות של סבתא שרה במלית של סבתא לאה

מתכון ללחמניות ממולאות בחציל, עגבניה ובצל. סוג של סמבוסק משודרג במילוי סופר שווה ומפנק. לחמניות תמימות מבחוץ עם הפתעה כיפית בפנים שיכולות להיות אפילו ארוחה קלה בפני עצמן

ליאן בן ברוך ושירן מתתיהו | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

2 כפות שמן

1 כוס מים

1 כפית מלח

למלית חנדרג'ו:

1 חציל

1-2 כפיות מלח

1 בצל

1 עגבניה

2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל

לציפוי:

ביצה טרופה

מעט שומשום

מעט קצח

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים להטמעה. מוסיפים את השמן והמים בזרם דק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים ללוש לעוד כ-10 דקות לבצק חלק ואלסטי. במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים.

2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה.

3 למלית: קולפים את החציל ומגררים בפומפיה גסה. מעבירים לקערה מלאה במים מעורבבים עם 1-2 כפיות מלח. בינתיים קולפים ומגררים את הבצל ואת העגבניה. מחממים מעט שמן בסיר רחב, ומטגנים את הבצל המגורר עם רסק עגבניות ועגבנייה מגוררת. סוחטים מהחציל מנוזלים ומוסיפים פנימה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים את התערובת במשך כחצי שעה, תוך עירבוב לעיתים עד לייבוש הנוזלים. מצננים היטב.

4 מחלקים את הבצק לכדורים של 75 גרם, משטחים כל כדור, ממלאים בכף גדושה של מלית, וסוגרים לצורת חצי סהר. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים מעל שומשום וקצח. אופים כ-30 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.