אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בורקס פריקסה

מה הדבר היחיד שיותר טעים ומושחת מבורקס? בורקס פריקסה כמובן. שני קידר מבייק אוף טיגנה את הבורקס שלה, והשופטים עפו באוויר. הנה המתכון המלא

שני קידר כהן | בייק אוף ישראל | פורסם 08/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח

כף מלח

570 מ"ל מים

40 מ"ל שמן

חצי ליטר שמן להשריית הבצק

למלית:

1 חציל

3 תפוחי אדמה

4 ביצים

2 כפיות לימון כבוש

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל

200 גרם גבינת פטה

לרוטב:

2 גמבה

1 פלפל חריף

כפית מיץ לימון

כף שמן זית

מלח

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד שהבצק רך ולא דביק.

2 מוציאים מהקערה את הבצק ויוצרים ממנו כדורים קטנים בגודל כדורי טניס בערך. מועכים אותם מעט לצורת דיסקית. ממלאים קערה בשמן ומניחים בו את דסקיות הבצק לחצי שעה.

3 בינתיים מכינים את המלית: מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים את החציל לקוביות ומטגנים עד להזהבה.

4 במקביל, מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים את תפוחי האדמה עם מעט מלח, עד שהם רכים.

5 בסיר קטן נוסף מביאים לרתיחה מים עם 4 הביצים. מבשלים 10 דקות לאחר הרתיחה. מורידים מהאש, מקלפים וקוצצים.

6 שמים בקערה את החצילים, תפוחי האדמה, הביצים, 2 כפות לימון כבוש, פטרוזיליה קצוצה ופטה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.

7 מכינים את הרוטב: מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לתוכו את הגמבות והפלפל החריף וקולים עד שהקליפות שרופות. מקלפים וטוחנים את הפלפלים עם מיץ הלימון, השמן והמלח. 

8 מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק מאוד, כמעט שקוף. מורחים מהממרח על מרכז העלה ושמים כמות קטנה מהמלית. מגלגלים את הבצק מהקצוות פנימה לגליל סביב המלית.

6. מטגנים את הבורקסים בשמן העמוק עד שהבצק זהוב.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.