אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

עוגת סינבון בזיגוג קרם שמנת

העוגה האמריקאית הכי מושחתת וטעימה שיש: לא רק מילוי מתוק של חמאה, סוכר וקינמון אלא גם ציפוי קרם שמנת טעים במיוחד

רוז סנטל | בייק אוף ישראל | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגצק:

500 גרם קמח

7 גרם שמרים יבשים

100 גרם סוכר

2 ביצים

25 גרם חמאה

250 גרם חלב פושר

25 גרם גלוטן

5 גרם מלח

למילוי:

75 גרם חמאה מומסת

200 גרם סוכר חום

20-25 גרם קינמון

לציפוי:

113 גרם חמאה

187 אבקת סוכר

55 גרם גבינת שמנת

כפית וניל

כמה טיפות צבע מאכל לבן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים חלב, סוכר ושמרים ומניחים בצד לבעבע כ-5 דקות.

2 מוסיפים מעט מהקמח ומניחים שוב לבעבוע כמה דקות. מוסיפים את הסוכר, הביצים, החמאה, החלב, הגלוטן, המלח ושאר הקמח ולשים במיקסר או ביד כ-10 דקות לקבלת בצק חלק. מכסים ומניחים בצד עד להכפלת נפח.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מרדדים את הבצק התפוח לעלה בצק בצורת ריבוע. מורחים חמאה על הבצק ומפזרים את הסוכר והקינמון באופן אחיד. מגלגלים את עלה הבצק לרולדה עגולה וחותכים ל-12 חלקים שווים. מניחים בתבנית בגודל 20X30 ס"מ עם רווחים, כדי שיהיה לבצק מקום לתפוח.

5 מניחים על כל עיגול בצק חתיכה קטנה של חמאה (שתעזור לשמור על הלחות באפייה) ואופים כ-20-30 דקות, עד שהבצק שחום.

6 מכינים את ציפוי השמנת: טורפים יחד חמאה רכה, גבינת שמנת, אבקת סוכר, וניל וצבע מאכל לבן עד שהמשחה אחידה. מורחים או מטפטפים על הבאנז כשהם יוצאים מהתנור.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.