אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

קאפקייקס טופי אגסים

קאפקייקס נהדרים עם בסיס של עוגת וניל ותמרים, ציפוי של רוטב טופי מתוק ומעולה, שכבה יפה של קרם אגסים אוורירי ומעל הכל - פרוסה של צ'יפס אגסים עדין, דקיק ופריך

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 08/06/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקאפקייקס:

500 מ"ל מים

2 תיונים של תה אנגלי

400 גרם תמר מג'הול

4 ביצים, בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר קנים בהיר

50 גרם סוכר חום כהה

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

1 כפית מחית וניל

350 גרם קמח תופח

2 כפיות סודה לשתייה

מעט מלח

לרוטב טופי:

200 גרם סוכר קנים בהיר

100 גרם סוכר חום כהה

60 גרם חמאה

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

2 כפיות מחית וניל

מעט מלח

250 מ"ל שמנת מתוקה

לקרם אגסים:

3 אגסים

כוס וחצי סוכר

1 כפית מחית וניל

165 גרם חלבונים, בטמפרטורת החדר

225 גרם סוכר

מעט מלח

420 גרם חמאה, רכה

לצ'יפס אגסים:

2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

1 כפית מחית וניל

3 אגסים

אופן ההכנה:

1 לקאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים 2 תיונים ומבשלים כ-2 דקות. מסירים את התיונים. מגלענים את התמרים, חותכים גס ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות עד שהתמרים רכים. טוחנים את התערובת בבלנדר מוט לתערובת אחידה וסמיכה, ומעבירים לקירור.

2 במערבל חשמלי מקציפים ביצים עם שני סוגי הסוכר והמייפל כמה דקות עד לתערובת בהירה ותפוחה. יוצקים בהדרגה חמאה מומסת ומערבלים קלות להטמעה. מקפלים פנימה את מחית התמרים ומחית הוניל. לסיום מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומעט מלח ומקפלים רק עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית שקעים משומנת, ואופים כ-15 דקות.

3 לרוטב טופי: בסיר קטן שמים את כל הרכיבים פרט לשמנת, ומבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה. מביאים לרתיחה מלאה ומוסיפים את השמנת. מערבבים היטב.

4 ברגע שהקאפקייקס מוכנים מחלצים אותם מהתבנית, מחוררים עם קיסם ומצפים ברוטב הטופי.

5 קרם אגסים: קולפים ומגרדים 3 אגסים, מניחים בסיר בינוני ומוסיפים סוכר ומחית וניל. מבשלים על אש נמוכה מאוד עד לקבלת ריבה בהירה. מצננים היטב.

6 בקערת מערבל חסינת חום המונחת מעל לבן מארי (סיר ובו מים רותחים), מקציפים חלבונים, סוכר ומלח עד שמגיעים ל-60 מעלות. מעבירים את הקערה למערבל, ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות עד לקבלת מרנג יציב. מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה, ומערבלים לקרם חמאה חלק. מקפלים פנימה את ריבת האגסים לקרם חלק. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים בנדיבות על גבי כל קאפקייק.

7 לצ'יפס אגסים: מחממים תנור ל-95 מעלות. בסיר בינוני מבשלים מים וסוכר עם מחית וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. חותכים אגסים בשלמותם לפרוסות דקיקות, ומבשלים כ- 2 דקות בסירופ. מסדרים את פרוסות האגסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כשעה וחצי עד שפרוסות האגסים מתייבשות בחלקן העליון. הופכים אותן בעדינות, ואופים ל-20 דקות נוספות. נועצים בכל קאפקייק לפני ההגשה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים