אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

עוגת קוקס ותפוז - "החלום של ליאור"

העיצוב המדהים הוא רק חלק מהחוויה: מדובר בעוגת תפוזים, וניל וקוקוס, עם קרם וניל משגע מבחוץ, תפוזים מפולטים ודקואז קוקוס מרוסק מעל הכל. מותר להכין גם סתם ככה, בצורת עוגה רגילה

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 17/03/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעובר:

200 גרם ביצים

200 גרם סוכר

150 גרם שמן

2 כפיות משחת וניל

צבע מאכל כתום

200 גרם קמח תופח

200 גרם רוויון

לבטן והחזה:

2 תפוזים בינוניים

60 מ"ל מיץ תפוזים מתפוז אמיתי

5 ביצים בינוניות

500 גרם סוכר

300 מ"ל שמן

400 גרם קמח

15 גרם אבקת אפייה

ספריי שמן

300 גרם קוקוס לבן

לעיצוב וקישוט:

750 גרם שמנת מתוקה

150 גרם אבקת סוכר

1 כפית משחת וניל

2 תפוזים בינוניים

100 גרם קוקוס קלוי

לדקואז קוקוס:

2 חלבונים

קורט מלח

120 גרם סוכר

חצי כפית משחת וניל

60 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר ושמן, ומוסיפים משחת וניל וצבע מאכל כתום. מוסיפים קמח תופח ורוויון לסירוגין. יוצקים לשתי תבניות קטנות מרופדות נייר אפייה, ואופים בחום של 170 מעלות 20-30 דקות. מצננים וקורצים צורת עוברים.

2 בטן וחזה: מחממים תנור ל-160 מעלות. ממלאים סיר עם מים רותחים, מוסיפים את התפוזים ומבשלים על להבה בינונית 70 דקות. מסננים, מקררים וטוחנים במעבד מזון כולל הקליפה. מוסיפים לתפוזים הטחונים את המיץ ומערבבים.

3 במיקסר עם וו גיטרה מקציפים ביצים עם סוכר במשך 10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן באטיות עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לערבוב קצר. מוסיפים את תערובת התפוז המרוסק והמיץ ומערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים.

4 משמנים שתי תבניות בומב קטנות, מפזרים קוקוס ויוצקים את מסת העוגה. אופים 20-30 דקות.

5 משמנים תבנית בומב גדולה ומפזרים קוקוס. יוצקים מעט מהתערובת לתבנית הבומב הגדולה, מכניסים לתנור לשתי דקות, מוציאים את התבנית ו"מזריעים" את העוברים. מכסים בשאר המסה. אופים 80 דקות, מוציאים ומצננים (זוכרים איך סידרנו את העוברים, כדי שבניתוח הקיסרי ייצאו שלמים".

6 עיצוב וקישוט: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומשחת וניל. מפלטים את התפוזים.

7 דקואז קוקוס: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף. מוסיפים סוכר בהדרגה, מוסיפים משחת וניל וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבל קצף יציב מאוד (פסגות קשות). מקפלים פנימה בעדינות את הקוקוס עד לקבלת תערובת אחידה.

8 מרפדים ומשמנים תבנית אפייה. משטחים את הדקואז על התבנית ואופים 20-25 דקות עד להזהבה. מצננים ומרסקים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.