אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

מקלות זיתים, גאודה ועגבניות

אז זה החטיף שיעשה את המסיבה הקרובה שלכם: מקלות זיתים ומקלות עגבניות, זוגות זוגות של מאפים כיפיים, פריכים ומלאי טעם (הי, יש בהם גם גאודה!). עצה שלנו - תכינו הרבה מראש, כי הם פשוט נחטפים

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

125 גרם זיתי קלמטה, מגולענים

2 שיני שום, כתושות

100 גרם גבינת גאודה, בקוביות

40 גרם סולת

125 גרם עגבניות מיובשות בשמן

1 צרור טימין טרי

30 גרם שמרים טריים

400 מ"ל מים קרים

500 גרם קמח לחם, מנופה

100 גרם קמח שיפון, מנופה

15 גרם מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 קוצצים מעט את הזיתים ומעבירים לקערה. מוסיפים שן שום כתושה, קוביות גבינת גאודה ומחצית מכמות הסולת ומערבבים.

2 בקערה נפרדת קוצצים מעט את העגבניות המיובשות. מוסיפים טימין, שן שום כתושה, ומחצית כמות הסולת הנותרת ומערבבים.

3 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את השמרים והמים. מוסיפים קמח לחם, קמח שיפון ומלח ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה. מגבירים למהירות בינונית ולשים 6 דקות נוספות, לבצק חלק ואלסטי.

4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומחלקים לשני חלקים שווים. מוסיפים למחצית מהבצק את תערובת הזיתים, ולמחצית השנייה את תערובת העגבניות המיובשות. לשים כך שהתוספות נטמעות בבצק ומתפזרות בו בצורה שווה.

5 מעבירים את כל אחד מהבצקים לקערה מקומחת נפרדת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-30 דקות.

6 מחלקים כל בצק ל-10 כדורים של 45 גרם, ומגלגלים כל כדור לרצועות ארוכות ודקות. מסדרים את הרצועות בצמדים של מקל אחד מכל סוג, ומגלגלים לקבלת מקלות מפותלים. מברישים בביצה, ומניחים להתפחה במשך כ-20 דקות.

7 מחממים תנור ל-220 מעלות, ואופים 15-20 דקות עד להשחמה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.