אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

לחמניות כוסברה ביתיות

בין כל המתכונים המתוקים של בייק אוף התחבאו הלחמניות ממולאות הכוסברה של ליז עמיצור, שלגמרי עשו לשופטים את היום. עכשיו גם אתם יכולים להכין אותן בבית ותסמכו עלינו שאתם רוצים להכין אותן

ליז עמיצור | בייק אוף ישראל | פורסם 08/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח לבן

75 גרם שמרים טריים

30 גרם סוכר וניל

150 מ"ל שמן

500 מ"ל מים

20 גרם מלח

למילוי:

2 צרורות כוסברה טריה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אפשר ללוש גם בידיים. מניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח, כשעה.

2 מכינים את המילוי: קוצצים דק את הכוסברה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3 כשהבצק תפח, לשים אותו כדקה, יוצרים כדור ומחלקים לכ-20 גדור שווים.

4 לפי הצורה שבה רוצים את הלחמניות, מחלקים כל כדור לחלקים שווים (לדוגמא ל-3 אם עושים לחמניית צמה, או משאירים חלק אחד אם רוצים לחמניית שבלול).

5 משטחים כל כדור לעלה בצק דק, ומורחים עליו את המילוי. מגלגלים לרצועה ויוצרים צורה ללחמניה. מניחים בצד לתפיחה נוספת של כ-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

6 אופים את הלחמניות כ-20-30 דקות, תלוי בגודל הלחמניות, עד שהן שחומות.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.